TV: Ratad i U21-EM – avgjorde igen för MFF

Erdal Rakip ratades i veckan i truppen till U21-EM.
Under lördagen avgjorde han igen för Malmö FF.
- Fantastiskt skönt att leda inför uppehållet. Bara att jobba vidare i höst, säger matchhjälten till C More efter matchen.

Lasse Nielsen är tillbaka för Malmö FF när man möter J-Södra på Stadsparksvallen.

Malmö FF spelade med stort tålamod och efter ett fint anfall kom utdelningen efter 20 minuter. Anton Tinnerholm hittade fint in till Anders Christiansen som tog med sig bollen och tryckte in 1-0 till gästerna.

I den 36:e minuten var det oerhört nära 2-0 till MFF. Markus Rosenberg fick ett dubbelläge men Joakim Karlsson stod för en mäktig räddning på mållinjen.

Malmö FF dominerade i den första halvleken och skapade mängder med chanser, men det var "bara" 1-0 i halvtid.

Gästernas oförmåga att utöka skulle straffa sig när J-Södra kom tillbaka i den 52:a minuten. Dzenis Kozica dundrade in 1-1 i det närmsta krysset med ett skruvat skott bakom Johan Wiland, mycket vackert och kvitterat i matchen.

Malmö FF skulle ta tillbaka ledningen tio minuter senare. Erdal Rakip var iskall när han fick läget mot Anton Cajtoft och chippade in 2-1.

Med dryga tio minuter kvar hade Pawel Cibicki chansen att punktera matchen men han missade öppet mål. Malmö kunde dock hålla undan och vinna.

- Fantastiskt skönt att leda inför uppehållet. Bara att jobba vidare i höst, säger Erdal Rakip till C More efter matchen.

Matchhjälten ratades i veckan i Håkan Erikssons trupp till sommarens U21-EM. Efteråt hade han inte så mycket att säga om det beslutet.

- Det är Håkan som tar ut truppen. Det är bara att jobba vidare.

Lagens startelvor:

J-Södra: Cajtoft - S. Karlsson, Calisir, J. Karlsson, Tamimi - Gojani, Fendrich - Svensson, Smylie, Thelin - Kozica.

MFF: Wiland - Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Safari - Rakip, Lewicki, Christiansen, Yotún - Rosenberg, Cibicki.