TV: Ring bakom Djurgårdens vändning mot ÖFK - befäster position i toppen

Sedan vände Jonathan Ring på steken med dubbla mål mot ÖFK till 3-1.
- Otroligt starkt att vi vände på det, säger Jonathan Augustinsson till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Djurgården tog under söndagseftermiddagen, med två raka segrar i bagaget, emot Östersunds FK hemma på Tele2 Arena. Tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf överraskade inför avspark med att byta spelsystem från 4-3-3 till 3-4-3 och var nära att få utdelning direkt.

Djurgården-mittfältaren Fredrik Ulvestad skapade redan i fjärde minuten en möjlighet på egen hand, då han drev upp tempot i ett anfall och satte in bollen framför mål till Mohamed Buya Turay som sköt strax utanför ÖFK-målvakten Sixten Mohlins vänstra stolpe.

Djurgården förde fortsatt spelet och tryckte tillbaka ÖFK rejält. Det var spel mot ett mål - och därför kom bortalagets ledningsmål lite oväntat. Djurgården hade först ett farligt anfall, där Astrit Ajdarevic frispelade Jonathan Ring som sköt utanför och i anfallet efter var Tesfaldet Tekie kylig genom att placera in 1-0 med ett avslut utanför straffområdet.

- Jag såg att Dino (Islamovic) vann bollen och ville bara springa rakt fram och få den på min höger, men jag fick den på min vänster och jag kan säga att jag har en vänsterfot i dag, sa Tekie till C More i halvtid.

Djurgården dominerade i första halvlek och till slut fick Ajdarevic utdelning framåt med en precis genomskärare till Ring som sköt 1-1. Sju minuter senare var det dags igen - Jacob Une Larsson var het framför mål och tryckte upp bollen i nättaket till 2-1 i halvtid.

- Jag tycker att vi gjorde en ganska bra första halvlek med bra bollinnehav. Det måste bara gå lite fortare. Vi har vågat hålla i bollen och då faller de av och får ingen press på oss eftersom att vi spelar oss ur dem, sa Ring till C More i halvtid.

Djurgården var även i andra halvlek nära att få fira igen. Först hotade Ring med ett avslut utanför straffområdet och sedan låg Ajdarevic bakom ett nytt jätteläge. Mittfältaren startade en omställning genom att lyfta fram bollen till Buya Turay som spelade vidare till Ring i fritt läge vars avslut stoppades av en fin fotparad av Mohlin i ÖFK-målet.

Östersunds FK, som fick in en comebackande Hosam Aiesh i halvtid efter skada, lyfte något i andra halvlek och hade mer boll. Vid ett tillfälle var laget nära kvittering efter ett inspel framför mål, men den gången fick hemmalaget undan bollen och utökade i stället senare till 3-1. Ring kom till ytterligare ett bra avslutsläge framför mål och stänkte upp bollen i nättaket. Det var hans tredje mål den här säsongen och när han i slutminuterna blev utbytt, så var det till stående ovationer.

- Det är såklart otroligt skönt. Jag tycker att vi gjorde en bra match och hade kontroll. De gjorde mål på sin första målchans och sedan var det bara att jobba vidare. Jag tycker att det var otroligt starkt att vi vände på det, säger Jonathan Augustinsson till C More.

Djurgården höll undan och bärgade därmed tredje raka segern inför 9 609 åskådare på Tele2 Arena. Det innebar att laget befäste sin position i toppen av tabellen med 21 poäng och en tredjeplats efter elva omgångar. För Östersunds del är däremot läger värre, då söndagens förlust var lagets femte raka match utan seger och nu är Jämtlandslaget långt ifrån toppskiktet i allsvenskan.

- Vad ska man säga? Det är skit, tredje matchen i rad vi förlorar med stora siffror. Det känns inte så jälva bra, säger ÖFK-målvakten Sixten Mohlin till C More.

- Vi släpper till hur mycket som helst. Det är inte bra någonstans. Jag vet inte vad jag ska säga, tio mål på tre matcher är inte bra, fortsätter han.

Djurgårdens lag: Per-Kristian Bråtveit - Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Erik Berg - Jonathan Augustinsson, Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström, Elliot Käck - Astrit Ajdarevic (Nicklas Bärkroth, 67), Mohamed Buya Turay (Adam Bergmark Wiberg, 83), Jonathan Ring (Hampus Finndell, 87).

Östersunds lag: Sixten Mohlin - Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Thomas Poppler Isherwood - Ronald Mukiibi (Isak Ssewankambo, 38), Tesfaldet Tekie (Ravel Morrison, 74), Rewan Amin, Charlie Colkett, Marco Weymans (Hosam Aiesh, 45) - Alhaji Gero, Dino Islamovic.