TV: Rivstarten till trots - delad poäng mellan Peking och MFF

NORRKÖPING. Guillermo Molins gjorde mål i fjärde och Totte Nyman kvitterade i femte.
Trots hemvändande klubbikonernas rivstart uteblev fotbollsfesten och matchen slutade 1-1.
- Jag hade gärna fått med mig tre poäng hem, säger Guillermo Molins till C More.

Se höjdpunkterna från matchen melllan IFK Norrköping och Malmö FF i spelaren.

Två guldtippade lag gjorde upp om tre poäng på ett soligt Östgötaporten under söndagskvällen. Gästande Malmö bänkade överraskande nog anfallsduon Markus Antonsson och Markus Rosenberg  i förmån för Jo Inge Berget och Guillermo Molins. Det var Molins andra allsvenska start sedan återkomsten till Malmö förra året.

Molins tackade för förtroendet genom att redan i minut fyra ge bortalaget ledningen på nick, framspelad av Sören Rieks. Glädjen var dock kortvarig. Redan en minut senare placerade Christoffer Nyman in kvitteringen via högra stolpen. Det var de båda klubbikonernas första allsvenska mål 2019. Efter de båda målen trappade båda lagen ner på tempot och matchen böljade under de resterande 40 minuterna utan några riktigt heta målchanser.

Andra halvlek tog vid där den första slutade med böljande spel där inget av lagen lyckades särskilt bra i sitt anfallsspel. Bäst chans hade Malmös ytterback Andreas Vindheim med ett friläge i 50:e minuten men Isak Pettersson i Norrköpingsmålet stod för en vass räddning. Under de sista tio minuterna släppte de båda lagen på tyglarna och gick för ett segermål. Peking satte in ständigt målfarlige Holmberg medan gästerna bytte in Antonsson och Rosenberg. Men inget av lagen kom någon vart framåt och när domaren Bojan Pandzic satte pipan i munnen och blåste av matchen var resultatet oförändrat sedan minut fem – 1-1.

- Jag tror det är ganska rättvist. Vi äger lite olika delar av matchen och jag hade gärna fått med mig tre poäng hem. En poäng känns okej, säger Guillermo Molins till C More.

IFK Norrköpings Simon Thern var inne på samma linje som Molins.

- Det är väl ett ganska rättvist resultat. Jag tycker det är två lag som försöker spela fotboll och spela kreativt i dag. Det känns som det stundtals väger åt båda håll - stundtals har vi ganska bra kontroll och stundtals har Malmö ganska bra kontroll. Kryss är nog inte helt orättvist, säger han till C More.

I och med resultatet inkasserade Norrköping därmed sitt fjärde kryss och Malmö sitt andra kryss för säsongen.

Se höjdpunkterna från matchen melllan IFK Norrköping och Malmö FF i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Larsen, Gerson – Smith, Skrabb, Fransson, Thern, Thorarinsson – Nyman, Larsson

Malmö FF: Dahlin - Vindheim, Bengtsson, Lewicki, Lrsson - Traustasson, Bachirou, Christiansen, Rieks - Berget, Molins.