TV: Romulo hattrickhjälte för Hammarby i skandalartat derby

2-0-ledning, men ändå lyckades inte Djurgården vinna måndagens derby mot Hammarby. Blåränderna förlorade med 4-2, lagets 15:e raka derby utan seger. Dessvärre fick matchen brytas och återupptas efter skandalscener vid Djurgårdens sektion.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det vill sig inte i Stockholmsderbyn för Djurgården. Under måndagen ställdes man mot Hammarby på Tele2 Arena, inför 28 493 åskådare, och förlorade då med 4-2. Nu har Dif spelat 15 raka derbyn mot AIK och Hammarby utan att vinna.

Blåränderna drabbades av ett bakslag på uppvärmningen inför matchen, när målvakten Andreas Isaksson skadade sig, men fick trots allt en drömstart på matchen. I den tredje minuten dundrade Djurgårdens lagkapten Kevin Walker in 1-0 bakom Ögmundur Kristinsson efter att ha fått grepp om ett misslyckat skottförsök från Michael Olunga. Walker blev helt ren i straffområdet och gjorde inget misstag.

I den 33:e minuten utökade Mathias Ranégie Djurgårdens ledning, till 2-0. Anfallaren nådde högst på en hörna och nickade in bollen i det bortre krysset. Men så kom käftsmällen för bortalaget, bara minuten efter 2-0-målet. Erik Israelsson bjöd på ett instick till brassen Romulo som knorrade in bollen i bortre hörnet. Kenneth Höie var på bollen, men lyckades inte styra undan den tillräckligt.

Några minuter senare satte Arnor Smarason 2-2 till Hammarby. På en frispark dök islänningen på bollen i straffområdet och från nära håll tryckte han in bollen i nät.

I den andra halvleken fortsatte sedan Hammarby gå mot segern. I den 53:e minuten fick Romulo bollen i djupled och placerade kyligt in 3-2 i det bortre hörnet. Med en kvart kvar att spela släckte sedan samme Romulo Djurgårdens hopp totalt, när han från högerkanten tog sig in i straffområdet och pangade in 4-2 i det bortre hörnet. Hattrick av brasseanfallaren.

Kort efter 4-2-målet bröts matchen efter att maskerade Djurgården-supportrar hoppat över räcket på sin sida och började bråka med polis och ordningsvakter. Pyrotekniska pjäser kastades in på planen och matchen avbröts snabbt.

Efter ett matchmöte beslutades det att derbyt skulle återupptas klockan 21.15. De sista tio minuterna blev mållösa och matchen slutade 4-2 till Hammarby.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

-
-
Publicerad 2016-10-17 kl 21:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.