Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Rosenberg kan straffas i efterhand för armbåge

Allsvenskan

Markus Rosenberg kan straffas i efterhand för armbågen på Jesper Florén, efter att en privatperson anmält händelsen till förbundets disciplinnämnd.

- Men det ska mycket till för att vi ens ska ta upp ett sånt här ärende, säger Göran Nilsson, vice ordförande i nämnden, till GD.

Det var under söndagens match mellan Malmö FF och Gefle IF som Markus Rosenberg och Jesper Florén möttes i en duell. Sammanslagningen slutade med att MFF-anfallarens armbåge träffade Floréns panna så illa att försvararen började blöda.

Rosenberg klarade sig undan något kort då, men nu kan MFF-stjärnan straffas i efterhand. En privatperson har nämligen anmält honom till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd, rapporterar GD.

En eller två gånger per år händer det att en privatperson anmäler en händelse till nämnden, som nu ska undersöka frågan för att se om den ens har någon bäring.

ANNONS
Vem som helst kan skicka in en anmälan.
- Ja, det är bara att skriva rakt upp och ner och skicka in. Sen kräver förbundet ofta en komplettering, och då brukar det oftast falla, säger Göran Nilsson, vice ordförande i disciplinnämnden, till Gefle Dagblad.

Gefles sportchef Hasse Berggren:
- Jag har ingen åsikt så här i efterhand, men det var en jäkla smäll som Jesper åkte på. Nu är det upp till förbundet att ta ett beslut i frågan. Jesper har ett väldigt stort jack i pannan.

Publicerad 2015-08-19 kl 09:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto