TV: Runnemos läckra mål sänkte Gais

19:00
BP-Gais 1-0
1-0 50' Joakim Runnemo

Premiären på nya konstgräset blev lyckosam för Brommapojkarna. Det blev ingen målfest mot Gais på Grimsta, men 1-0-segern för BP kom efter årets första mål i allsvenskan och gav årets första trepoängare.

Brommapojkarna är inte ensamt om att vara målsnålt av Stockholmslagen. Trots 1-1 i målskillnad på fyra matcher har BP skrapat ihop fem poäng och är därmed bäst i huvudstaden.

Båda lagen hann med att skapa några chanser i första halvlek, innan BP satte in en högre växel i början av andra halvlek som också gav resultat. En lurig frispark av utmärkte Miiko Albornoz togs väl om hand av Joakim Runnemo. Efter en nätt lyftning över en Gais-försvarare tryckte han upp bollen i nättaket bakom Dime Jankulovski i Gais mål.

Ett efterlängtat mål för Brommapojkarna efter 320 minuters måltorka i allsvenskan.
Saken blev inte sämre av att fullträffen höll ända till seger. En välförtjänt sådan. Gais stack upp i enskilda farligheter, främst signerade Wanderson. Men BP hade bättre struktur på spelet och bättre offensiv sett över hela matchen. BP tog sig med förkärlek fram på vänsterkanten, där offensive backen Miiko Albornoz och vänsterbreddaren Babis Stefanidis huserade.