Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

TV: Sa nej till matchfixning och klev fram - Stamatopoulos årets röst i allsvenskan

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos tackade nej och larmade när han blev erbjuden pengar för att lägga sig mot IFK Göteborg.
Nu tilldelas han Fotbollskanalens pris till årets röst i allsvenskan.
- Jag är smickrad, hedrad. Det betyder mycket för mig att alla ser att ärlighet lönar sig, säger en rörd Stamatopoulos.

Varje år delas Fotbollskanalens pris till årets röst i allsvenskan ut. Det tilldelas den spelare eller ledare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion och priset delas ut av Olof Lundh under galan Allsvenskans Stora Pris, som anordnas av C More, Svensk Elitfotboll och Offside.

Under tisdagens gala fick AIK:s reservmålvakt Kyriakos ”Kenny” Stamatopoulos ta emot 2017 års utmärkelse. Motiveringen lyder:

"Årets allsvenska röst 2017 tilldelas AIK:s målvakt Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos för att han visade civilkurage i ett utsatt och pressat läge och gjorde sin röst hörd till de berörda i en fråga som är ett hot mot svensk fotboll. Han valde laget före jaget trots både lockelser och hot och blir därmed en viktig förebild för andra.”

Det var inför vårens möte mellan IFK Göteborg och AIK som AIK:s målvakt Kyriakos Stamatopoulos erbjöds pengar för att lägga sig i matchen, men tackade nej och larmade om situationen. 

Målvakten var rörd när han tog emot utmärkelsen:

- Jag är smickrad, hedrad. Det betyder mycket för mig att alla ser att ärlighet lönar sig, säger Stamatopoulos om utmärkelsen.

Stamatopoulos är väldigt glad över det stora stöd han har fått från sina kollegor efter händelsen.

- Jag vet inte om det finns en enda spelare som gått förbi mig och inte sagt något positivt till mig om det. Det är fint.

Ganska snart (om några veckor) vet vi om det blir rättegång. Hur känner du kring den biten?
- När man vet något så är det ju nervöst. Jag hade ju önskat att allt var över redan, men det måste göras för fotbollens rättvisa.

FAKTA

Alla vinnare

Årets målvakt:

1. Johan Wiland, Hammarby/Malmö - 394 poäng

2. Andreas Isaksson, Djurgården - 332 poäng

3. Pontus Dahlberg, IFK Göteborg - 230 poäng

Årets försvarare: 

1. Anton Tinnerholm, Malmö FF - 285 poäng

2. Per Karlsson, AIK - 169 poäng

3. Eric Larsson, GIF Sundsvall - 155 poäng

Årets mittfältare:

1. Anders Christiansen, Malmö FF - 538 poäng

2. Ken Sema, Östersund - 211 poäng

3. Magnus Eriksson, Djurgården - 192 poäng

Årets anfallare:

1. Saman Ghoddos, Östersund - 435 poäng

2. Markus Rosenberg, Malmö - 283 poäng

3. Kalle Holmberg, IFK Norrköping - 231 poäng

Årets tränare: 

1. Graham Potter, Östersund - 509 poäng

2. Magnus Pehrsson, Malmö - 351 poäng

3. Özkan Melkemichel, Djurgården - 204 poäng

Årets nykomling:

1. Pontus Dahlberg, IFK Göteborg - 296 poäng

2. Felix Beijmo, Djurgården - 291 poäng

3. Daleho Irandust, BK Häcken - 167 poäng

Allsvenskans Stora Pris/Allsvenskans mest värdefulla spelare:

1. Anders Christiansen, Malmö FF - 400 poäng

2. Magnus Eriksson, Djurgården - 188 poäng

3. Kim Källström, Djurgården - 168 poäng

Fotbollskanalens pris till Årets röst gick till Kyriakos Stamatopolous, AIK. Tilldelas den spelare eller ledare i Allsvenskan som gjort avtryck inom fotboll i media under den allsvenska säsongen, och som vågat att stå för sina åsikter. Vinnaren utses av Fotbollskanalens redaktion. Priset delades ut av Olof Lundh i det direktsända programmet.

Årets bortasektion - Djurgårdens på Tele2 Arena. Priset i denna kategori delades ut av Svenska Fotbollssupporterunionen och går till den förening som på bäst sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån: service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Priset är framröstat av 16 allsvenska föreningars supportrar, SLO:er och säkerhetsansvariga.

Allsvenskans Stora Hjärta - tilldelas någon som utanför planen har stått för en prestation som gjort allsvenskan till en varmare och bättre plats. 2016 vann Djurgårdssupportern Jonny Lundin priset för att han under förra hösten passerade 600 raka matcher på plats när Djurgården spelar. 2017 års vinnare utses av Fotbollsmagasinet Offsides redaktion och avslöjas i årets sista nummer som finns i butik i december.

FAKTA

Allsvenskans Stora Pris

Allsvenskans Stora Pris har sen 2013 sänts som en studioproduktion på C More där Allsvenskan har summerats samtidigt som det bästa från landets högsta serie har uppmärksammats.

Vinnarna har utsetts av en jury bestående av Allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt av 32 utvalda journalister och experter.

2016 delades jurypriser ut till årets allsvenska målvakt/försvarare/mittfältare/anfallare/tränare/ nykomling och Allsvenskans mest värdefulle spelare samt att vinnare utsågs i specialkategorierna Allsvenskans stora hjärta och Fotbollskanalens pris till årets röst.

2017 ändrar Allsvenskans Stora Pris för första gången skepnad och växlar upp från studiosändning till direktsändning på C More från Quality Hotel Friends där den gångna säsongens mål, profiler, vinnare, prestationer och supportrar koras och prisas.

Publicerad 2017-11-07 kl 20:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons