Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Salehs jättemiss kan kosta ett nytt kontrakt

Djurgården hade chans att klara kontraktet redan nu. Syrianska hade chans att ta sig upp över kvalstrecket. Det blev ingetdera. Det blev i stället oavgjort (0—0) och fortsatt streckstrid för båda lagen.

- Men vi fick en poäng i alla fall. Det var bra. Och jätteviktigt, säger Djurgårdsbacken Peter Nymann Mikkelsen.

Hans tillfälliga insats som målvakt en halvtimme in i matchen kan bli avgörande för var Djurgården spelar nästa säsong.

Det var nämligen den danske backen som räddade laget när Pa Dembo Tourray missbedömde en boll, gick ut för långt och var helt överspelad. Syrianskamittfältaren Yussuf Saleh rundade Djurgårdsmålvakten, men sköt ett lamt skott som Peter Nymann Mikkelsen styrde undan med sin utsträckta vrist.

- Jag ser skottet komma, hinner i fatt, får fram foten och det var en skön känsla när jag kände att bollen träffade mig på foten och jag kunde se den gå ut till hörna också.

TT: Pa Dembo Tourra gav dig en kram, vad sade han?

- Äh, jag vet inte. Det var ju min gubbe som kom fri så det var på sin plats att det var jag själv som räddade den, konstaterar Nymann Mikkelsen.

Men Syrianska hade, liksom Djurgården, fler chanser.

Syrianskaanfallaren Razak Omotoyossi gjorde sin sista match i Södertäljeklubben. Men hans fantastiska dribblingsräd i andra halvlek slutade även den med ett uddlöst avslut.

- Det är klart att vi borde göra mål i de här lägena. Men vi missar och det är en del av spelet att man gör det också. Men jag är så ledsen, så ledsen att vi inte fick tre poäng för då hade det här varit en lycklig dag för mig, säger Omotoyossi.

För Djurgården innebär den delade poängen ändå en fördel gentemot just Syrianska.

Djurgården har fyra poäng ner till Södertäljelaget och har fortfarande allt i egna händer när det gäller att undvika kval samtidigt som Syrianska fortsätter ligga pyrt till på just kvalplatsen med ett jagande Trelleborg hack i häl.

Men Omotoyossi tror ändå att Syrianska spelar i allsvenskan nästa säsong.

- Det gör de! Jag har positiva vibbar och har sett hur de som har varit skadade har kommit tillbaka och ser starka ut nu. Jag hoppas och tror att de fixar det här på de två matcher som är kvar.

Publicerad 2011-09-30 kl 21:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons