TV: Salomonsson räddade Blåvitt sent: "Jävla moral"

Arnor Traustason såg ut att skjuta IFK Norrköping till seger mot IFK Göteborg. Men i den 87:e matchminuten nickade Emil Salomonsson in kvitteringen.
- Vi visade en jävla moral, säger högerbacken.

Med två assist låg han bakom vändningen från 0-1 till 2-1 mot Djurgården i den senaste hemmamatchen. När IFK Norrköping kom till Gamla Ullevi under torsdagskvällen klev Emil Salomonsson återigen in i en av huvudrollerna.

Med 87 minuter på klockan nickade han in Tom Petterssons vänsterinlägg och räddade en poäng till IFK Göteborg.

- Jag smög fram bakom markeringen och lyckades slänga mig och nicka in den. Riktigt skönt, säger han.

- Det är starkt att komma tillbaka igen, men vi behöver ju inte alltid ge motståndarna fördelen av att leda...

Fram till kvitteringsmålet hade inte mycket gått IFK Göteborgs väg. Arnor Traustason hade gett IFK Norrköping ledningen i inledningen av den andra halvleken. Christoffer "Totte" Nyman spelade in bollen i straffområdet, Traustason tog emot, vände runt Thomas Rogne och bankade in bollen i det bortre hörnet. Stenhårt, 0-1.

Efter det hade Blåvitt två avslut som räddades på mållinjen. Först efter att Tobias Hysén, bara fem minuter efter 0-1-målet, rundat Andreas Vaikla och skapat sig själv ett öppet mål. Tränaren Jörgen Lennartsson jublade till och med på bänken, så bra var läget, men vänsterbacken Christopher Telo var med hem och klackade undan bollen i sista sekund.

Drygt tio minuter senare var det dags igen när inbytte Patrik Karlsson Lagemyr drog till direkt efter en målvaktsretur. Mittbacken Jon Gudni Fjoluson var dock ivägen och rensade bort bollen.

- Det är vårt jobb. Självklart kul när man lyckas, ler mittbacken.

Det blåvita målet skulle dock komma. Och slutresultatet blev 1-1 inför 15 024 på Gamla Ullevi.

- Under de sista 20 minuterna tryckte vi på och fick välförtjänt en kvittering, säger Emil Salomonsson.