POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Sanningen bakom knallskottet - både Syrianska och AIK kan gå fria

Här är bilderna som kan fria Syrianska och AIK.
Se Sportbladets film där knallskottet tycks kastas – utanför arenan.
- Det här rentvår oss helt, säger AIK:s Henrik Koch till tidningen.

Halva första halvlek var färdigspelad i det allsvenska mötet när skandalen inträffade. Ett flertal fyrverkeripjäser vräktes in på innerplanen, en av dem detonerade i ansiktshöjd på den assisterande domaren Daniel Wärnmark, som tvingades uppsöka sjukhus med befarade hörselskador.

- Rädslan kom efteråt, för vad som kunde ha hänt. Jag ska fundera på om det är värt att fortsätta döma, säger Wärnmark till TT.

Matchen mellan AIK och Syrianska bröts omedelbart, och sedan dess har föreningarna dividerat om vem som bär skulden för det inträffade. Frågan är viktig eftersom straffet från svenska fotbollförbundet väntas bli kännbart. I värsta fall riskerar lagen sex poängs avdrag vardera, vid sidan av böter eller spel inför tomma läktare. Både AIK och Syrianska anser sig vara oskyldiga.

Nu kan fotbollskanalen.se, genom en privat videoupptagning som Sportbladet tagit del av, visa sanningen bakom händelsen. På filmen tycks smällaren som träffar Wärnmark vid en första anblick komma från Syrianskas del av stadion. Men bara sekunder senare hivas ett nytt föremål in med exakt samma kastbana. Den gången tycks förövaren stå bakom läktarsektionen, utanför arenan. Går detta att leda i bevis kan båda klubbarna gå fria.

- Det som är på filmen blir en del av förundersökningen, säger Södertäljepolisens Mikael Alfredsson till Sportbladet.

AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch till Sportbladet:

– Det här rentvår oss helt. Som jag tolkar det kan vi inte dömas för någonting. Ingen kan dömas nu. Står man utifrån och kastar in kan det inte kopplas till oss, säger han.

Däremot ska det betonas att oavsett vad utredningen visar, riskerar AIK och Syrianska kännbara straff på grund av de övriga pyrotekniska föremål som tändes och kastades i samband med att Wärnmark blev träffad.

Se bilderna här ovanför!

Publicerad 2011-04-27 kl 10:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå