TV: Santos sänkte Mjällby - Blekinge-laget mot nedflyttning

Ricardo Santos två mål sänkte Mjällby.

Nu är nedflyttningshotet läskigt nära för Blekinge-laget.

"Vi får se upp med deras forwards, de har gjort många mål" sade Mjällbytränaren Anders Linderoth när han intervjuades kort före avspark. Han pratade om Ricardo Santos och John Owoeri - 21 (13-8) mål tillsammans.

Varningen var befogad.

Men lyssnade hans spelare?

Martin Christensen skickade in bollen från kortlinjen, förbi den överspelade Mattias Asper och vid bortre stolpen dök Santos upp och nickade enkelt in 1-0 redan i sjätte minuten.

Mål nummer 14 följdes av nummer 15 efter en snabb kontring. Kristian Bergström lyfte långt till Christensen som släppte till Owoeri, men Asper täckte - dock inte bättre än att Santos fick öppet mål.

- Den här matchen skulle ha varit stängd nu om vi gjort fler mål på våra chanser, sade Åtvidabergs andretränare Niklas Egnell i pausen.

Men en omedelbar replik av Andreas Blomqvist höll den öppen. Mjällby producerade ett antal goda kvitteringslägen och tog i perioder över matchen i andra halvlek.

I synnerhet under den sista kvarten var trycket hårt mot Henrik Gustavssons mål. Men Åtvidaberg höll undan.

Mjällby står kvar på sina 28 poäng och fortsätter parkera under nedflyttningsstrecket över den 28:e omgången oavsett hur det går för Gefle och Norrköping (möts på söndagen) samt Falkenberg (spelar på måndag).

Publicerad 2014-10-18 kl 18:04