POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

TV: Sarfo utreds på nytt - efter Fotbollskanalen och Kalla faktas program

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se nyhetsinslaget i spelaren ovan.

Kingsley Sarfo blev, mot sitt nekande, misstänkt för fem fall av våldtäkt mot en tolvårig flicka - men åtalades inte.
Efter Fotbollskanalen och Kalla faktas program Guldkalven öppnas förundersökningen upp igen, uppger Sydsvenskan.
- Det var med anledning av Kalla Faktas inslag som vi begärde att förundersökningen skulle återupptas, säger målsägandebiträde Behrang Eslami till TV4.

Den tidigare Sirius- och Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo dömdes till två års fängelse och åtta månader samt utvisning i tio år. Detta efter att både tingsrätt och hovrätt bedömt honom skyldig till våldtäkt, där målsägande var en då 14-årig flicka.

Redan under 2016 började Sarfo träffa en tolvårig flicka vars mamma larmade Sirius och sa att deras spelare måste sluta kontakta hennes dotter.

Sarfo häktades senare misstänkt för våldtäkt mot tolvåringen men åtalades inte då det inte fanns tillräckligt med bevis för att de hade haft sex. I Kalla Faktas program Guldkalven, som var ett samarbete med Fotbollskanalen, trädde flera tidigare lagkamrater till Sarfo fram och berättade att de sett spelaren med en ung flicka i samband med träningar.

Dagen efter programmet berättade målsägandebiträdet Behrang Eslami för TV4 att han med de nya uppgifterna ville begära en överprövning, det vill säga att förundersökningen skulle öppnas upp igen.

Nu blir det också så, utredningen återupptas, uppger Sydsvenskan.

- Den förundersökningen har återupptagits och handläggs i Stockholm, säger Kammaråklagare Cindy Costéus till Sydsvenskan.

Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg och den 12-åriga flickans målsägandebiträde Behrang Eslami var båda med i TV4 angående att förundersökningen öppnas upp igen.

 - Det var med anledning av Kalla Faktas inslag som vi begärde att förundersökningen skulle återupptas. Detta med tanke på att vi bedömer med bakgrund till de nya uppgifterna att det kan finnas tillräckligt skäl för åklagaren att väcka åtal, säger målsägandebiträde Behrang Eslami till TV4.

Sundberg får frågan om vad som gjorde att lagkamraterna trädde fram.

- Vi visste att det inte hade varit några uttalanden vad gäller den tolvåriga flickan, när jag gjorde programet pratade jag med en spelare, och så en till. Den delen växte och det var så klart något vi ville visa och berätta, säger Sundberg till TV4. 

Se nyhetsinslaget med Andréas Sundberg och Behrang Eslami i spelaren över artikeln.

Publicerad 2020-01-11 kl 13:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå