Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Se drömmålet av Haglund i Blåvitt

Örebro-IFK Göteborg 0-2
Philip Haglund 3', Stiller 36'

IFK Göteborgs fina höstform håller i sig. 2—0 borta mot Örebro var fjärde raka allsvenska matchen utan förlust sedan Philip Haglund visat vägen med en högerkanon.

- Den träffen hade jag väntat på, sade Haglund.

I sin sjätte allsvenska match för IFK Göteborg visade Philip Haglund att han fortfarande kan göra mål. Redan efter knappa fyra minuter small det till bakom John Alvbåge i hemmamålet när Haglund lossade sin högerkanon från cirka 25 meter.

- Jag har skjutit en del skott sedan jag kom till Göteborg utan att få till det. Men den här gången kände jag verkligen att det var en bra träff. Men eftersom Alvbåge var på bollen lite grand vågade jag inte jubla förrän bollen verkligen var inne, sade Haglund.

"Har målskyttet i mig"

Under 2009 med Brommapojkarna gjorde Haglund sju allsvenska mål, under tiden i holländska Heerenveen blev det bara ett.

- Jag har målskyttet i mig så det var skönt att få göra ett. I Holland spelade jag inte så mycket och när jag gjorde det blev det ganska mycket som mittback.

Haglund var på strålande humör efter matchen. Flytten tillbaka till Sverige har varit mycket positiv för honom och han kunde inte hitta några minus i sin tillvaro på västkusten.

- Nä, allt är bra. Jag trivs i klubben, älskar Kamratgården där vi också får bra käk. Jag kan fokusera mer på fotbollen än jag gjorde när jag bodde i Stockholm. Just nu är allt bra, sade han med ett stort leende på läpparna.

Stark arbetsinsats

Haglund gjorde inte bara målet som visade vägen mot tre poäng. Han stod också för en riktigt stark arbetsinsats på Göteborgs mittfält som vann matchen i matchen mot Örebros normalt kreativa och bollsäkra mittfält.

- Efter 2—0 så jobbade vi verkligen som ett lag, alla slet för varandra och vi stängde av Örebros ytor. Jag är enormt nöjd med inställningen, sade Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Tack vare den fina höstformen har Göteborg en liten chans att nå Europaspel nästa säsong. Det har också Örebro, via svenska cupen. I allsvenskan är det inte mycket som stämt på slutet. Fjärde raka förlusten och bara ett mål framåt på dessa matcher är inget roligt facit för förra årets tabelltrea.

Örebro: Alvbåge, Johansson, Haginge, Wikström, Wowoah, Riski, Berger, Gerzic, Lushtaku, Staf, Rama

IFK Göteborg: Dahlin, Salomonsson, Dyrestam, Jonsson, Lund, Selakovic, Haglund, Allanson, Bjarnarson, Stiller, Hysén

Publicerad 2011-09-18 kl 19:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons