TV: Se drömmålet av Tibbling mot Gais när Dif vann

Gais höll emot bra i första halvlek mot Djurgården i allsvenskan. Men efter 0-1 föll laget samman.
-Efter ettan går vi ner oss. Det tar inte så lång tid för de här killarna, sade Gais tränare Benjamin Westman efter 0-3.

Erton Feljzullahu

Efter drygt tio minuter hade Djurgården bollen djupt på Gais planhalva. De försökte komma till avslut, Gais täckte. Gais försökte i sin tur rensa, utan att lyckas. I stället nya möjligheter för Djurgården som inte kom till riktiga farligheter. Så höll det på en stund. Det beskrev lite av Djurgårdens problem under hösten, och Gais problem under i princip hela säsongen.

Peter Nymann Mikkelsen borde ha kunnat ge Djurgården ledningen. Han skapade chanser, kom fram fint på sin kant. Men Gais var inte helt ofarligt - Malkom Moenza kom i några kontringar, utan att få till skotten.

I andra halvlek fick stockholmarna rätsida på sitt sista-tredjedels-spöke.

Erton Fejzullahu tog fram bollen på mittplan för hemmalaget, och efter samarbete med Daniel Sjölund, fick han ett halvtaskigt skottläge. Och sköt ett halvtaskigt skott, men snabbt.
-Jag får bollen tätt inpå mig, jag var tvungen att få iväg ett skott. Det blev en tåfis, egentligen mitt på mål, men målvakten hann inte reagera, sade Fejzullahu om 1-0.

Det Gais som fram tills dess, minut 55, stått upp bra, föll ihop. Som ett korthus, som en lövhög, som Gais i allsvenskan 2012.

Richard Spong fick gult kort, pratade sig till ett till och blev utvisad. Målvakten Dime Jankulovski missade en rensning så Fejzullahu kunde göra kvällens andra mål. Det var spel mot ett mål.
-Efter ettan kommer utvisningen, sen går vi ner oss ytterligare. Det tar inte så lång tid för de här killarna, med tanke på förlust, på förlust, på förlust. Det sätter sig, "Shit, nu händer det igen", sade Westman.

Gais har ingen möjlighet att ta sig över något streck, superettan har väntat ett tag redan.
"Heder finns alltid"
-Vi har försökt lätta upp stämningen så gott det går. Vi försöker ha träningar så de tycker det är kul att gå till jobbet, sade Westman.
-Det är en bra möjlighet att titta på de yngre spelarna, försökte Westman.
-Och heder finns alltid att slåss för.

En heder som inte syntes. Det slutade 3-0, trean via Simon Tibblings första allsvenska mål - i krysset, men det kunde runnit iväg än mer.

Djurgården är nu på sjunde plats i tabellen.

Publicerad 2012-10-23 kl 08:10

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.