TV: Se Ertons grymma comeback - gör två mål mot MFF

2-0 Hamad
2-1 Fejzullahu
2-2 Fejzullahu

Jimmy Durmaz, Malmö FF.

Malmö FF lyckades inte knäcka ett gammalt allsvenskt bortaspöke på Strandvallen. Laget ledde med två mål, men hemmalaget Mjällby fixade 2-2.

En överraskande scenförändring ägde rum på Strandvallen. Och den kunde en besviken Daniel Andersson inte förklara direkt efter slutsignalen.

- Svårt att analysera vår andra halvlek. Vi får se vad vi kommer fram till senare, sade MFF:s lagkapten.

Ty Malmö var överlägset i 60 minuter och hade flera bud på 3-0 genom snabbe Daniel Larsson i början av andra halvlek.

- Vi hade läget att döda matchen, sade tränaren Rikard Norling.

- I första halvlek var vi bra offensivt, defensivt och tog rätt beslut. I andra gjorde vi ingenting av det. Mjällby pumpade in bollen och vi hade svårt att få bort den med kvalitet.

Erton Fejzullahu reducerade till 1—2 på en kvick Mjällby-omställning med sista passningen i djupled.

Då hade det spelats en timme. Hemmalaget piggnade och tog över kommandot efter att ha varit mycket tamt och tvåa på bollen.

Och Fejzullahu slog till igen och satte 2-2 i den 83:e minuten.

Torsdagskvällen innebar en scenförändring både för laget och för Fejzullahu. Utlånad från holländska Nijmegen har han mest fått agera avbytare.

- Varje gång jag har fått hoppa in har vi legat under. Det har inte varit så jädra lätt. Nu lossnade det, och jag fick göra mitt första allsvenska mål. Ja två, sade Erton Fejzullahu.

Efteråt konstaterade en nöjd Peter Swärdh, tränare i Mjällby, att hans målgörare har ett stort register:

- Jag hoppas vi får behålla honom, han utlånad bara till EM-uppehållet, sade Swärdh.

Han framhöll att Mjällby är ett bättre lag mentalt än i fjol:

- Vi forcerar inte när vi ligger under utan spelar metodiskt.

MFF hade ryggsäcken med sig att aldrig tidigare ha vunnit i allsvenskan på Strandvallen. Och klarade inte det nu heller trots att man hade 2—0 redan efter tjugo minuter.

Första målet satt bakom Mattias Asper i den 8:e minuten. Jimmy Durmaz kunde lägga in bollen i öppet mål, sedan Mathias Ranégie spelat fram Daniel Larsson som passade snett inåt och Asper var chanslös.

Tvåan susade in i den 20:e minuten. Ricardinho sköt en hårt skruvad frispark i stolpen, Asper var på den, bollen kom i retur och den stötte Jiloan Hamad i mål.

Malmö: Dahlin – Albornoz, Jansson, Andersson, Ricardinho – Hamad, Friberg, Pekalski, Durmaz – Larsson, Ranegie.

Mjällby: Asper – Ivanovski, Wikström, Cederberg, Leandersson – Radetinac, Nilsson, Kivuvu, Nicklasson – Ericsson, Ekenberg.

Publicerad 2012-05-03 kl 20:59