TV: Se Hammarbys upphämtning borta mot Kalmar

Efter den första halvleken såg Kalmar ut att ha matchen som i en liten ask.
Hammarby ville dock annorlunda.
- Vi ska vara nöjda med en poäng, sade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till C More efter 2-2 på Guldfågeln Arena.

Nanne Bergstrand tränade Kalmar FF mellan 2003 och 2013, och tog klubben till bland annat ett SM-guld. När han på torsdagen var tillbaka i staden såg det länge ut som att han och hans Hammarby skulle kamma noll.

För i den första delen av matchen var Kalmar det klart bättre laget.

- Jag är jättenöjd med de första 55 minuterna, sade Kalmartränaren Peter Swärdh till C More.

Stekhet Antonsson
I den 18:e minuten presenterade KFF:s Marcus Antonsson sig för första gången.

Den stekhete anfallaren rann igenom och fälldes av Tim Markström, straffen var odiskutabel och kostade dessutom Hammarbymålvakten ett gult kort.

Markström revanscherade sig dock och räddade Viktor Elms elvametersspark.

Men Kalmar trummade på. Och skulle också få utdelning.

När matchuret tickade upp mot 30 minuter nickade Papa Diouf fram bollen till Antonsson, som snyggt vände bort Philip Haglund och tryckte in 1—0 med vänstern.

"Bajen" reste sig
Nanne Bergstrand var påtagligt missnöjd i pausen och gjorde två byten i halvtid.

Till en början såg det inte ut att ge någon effekt.

För i upptakten av halvleken var det dags för Marcus Antonsson igen. Jonathan Ring drev upp bollen längs vänsterkanten och spelade in till Antonsson som bara hade att sätta foten till och göra 2—0. Hans sjätte mål i årets allsvenska såg ut att säkra segern.

Men Hammarby kom igen.

Med dryga halvtimmen kvar att spela reducerade den förre KFF-spelaren Måns Söderqvist och det fick igång "Bajen" ordentligt. När det återstod 20 minuter tryckte Linus Hallenius in 2—2 och Hammarby var ikapp.

- Konstigt att ett 2—1-mål kan vända en matchbild så, sade Bergstrand till C More efter slutsignalen.

I slutminuterna var Hammarby laget med mest energi — men matchen slutade oavgjort, vilket innebär att lagen ligger kvar på samma platser i tabellen. KFF på tionde plats och Hammarby, som nu har sju raka utan seger, på elfte.

- I dag ska vi vara nöjda med en poäng, summerade Nanne Bergstrand.

Lagens startuppställningar

Kalmar (4—4—2): Lars Cramer — Ludvig Öhman, Nenad Djordjevic, Markus Thorbjörnsson, Viktor Agardius — Papa Diouf, Ismael Silva Lima, Viktor Elm, Jonathan Ring — Filip Sachpekidis, Marcus Antonsson.
Hammarby (4—2—3—1): Tim Markström — Mats Solheim, Lars Saetra, Philip Haglund, Stefan Batan — Jan Gunnar Solli, Oliver Silverholt — Viktor Nordin, Måns Söderqvist, Kennedy Bakircioglu — Pablo Pinones Arce.

Publicerad 2015-06-04 kl 22:17