TV: Se Kalmars kryssa - trots en utvisning

Efter en mållös första halvlek tog det fart mellan Kalmar och Sundsvall.
Med mål och utvisningar.
-Riktigt skönt att få med sig en poäng härifrån, nu blir det en lite lättare hemresa, sade Sundsvalls mittback Marcus Danielsson som nickade in 1-1 med bara minuter kvar.

Det är jämt i allsvenskan just nu, det är många lag som ligger på runt 20 poäng vilket betyder att hela sju lag är inblandade i kampen kring kvalplatsen.
 -Det är klart att det är viktiga poäng på spel, just nu känns det viktigare att inte förlora än att vinna, sade Marcus Danielsson.

Trots det var det ingen riktigt hetta i mötet mellan Kalmar och Sundsvall, i alla fall inte förrän tio minuter in i andra halvlek då hemmaspelaren Archford Gutu fick rött kort efter en tackling på Kevin Walker. På bollen, såg det ut som från läktaren, men de båda tränarna var rörande överens.

-Jag tycker det är en solklar utvisning, han kommer in med hela sitt sexpack eller tolvpack, eller vad han nu har på fötterna, sade Sundsvalls Sören Åkeby.

-Det är utvisning, det blir dyra läropengar för unge Gutu, tyckte Kalmars Nanne Bergstrand.

Trots en man mindre tog Kalmar ledningen. Nenad Djordjevic nickade i insidan av stolpen, Ari Skulason försökte rensa men serverade i stället Papa Diouf som kunde göra sitt första allsvenska mål.

-Efter deras mål försökte vi bara jaga en kvittering, och det gick ju bra till slut, sade Marcus Danielsson som kom högst på Walkers hörna med bara minuter kvar av matchen.
 -Det var en intränad variant, så sent som dagen innan den här matchen övade vi på den, berättade Danielsson.

Eftersom Kalmar hade det mesta av spelet så var det glatt i Sundsvallslägret efter matchen.
 -Klart att vi är nöjda med en poäng här, det blir en lätt resa hem, sade Danielsson.

Kalmarspelarna var inte lika lyckliga med en poäng.
 -Med tanke på att vi spelade med en man mindre nästan hela andra halvlek så borde vi kanske vara nöjda. Men nu hade vi ledningen och flera chanser att göra ett mål till. Dessutom så tycker jag att vi var det bättre laget, så det känns faktiskt lite surt, sade Kalmars mittback Paulus Arajuuri.
Publicerad 2012-07-30 kl 08:40