Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Se Malmö FF:s fantastiska resa mot guld

Malmö FF:s guldresa handlade mest om ljusblå himmel och drömlilka moln. Här är den från mars till november.

De var oftast briljanta. Det var offensiva. De kom alltid tillbaka. De var alltid talangfullt. De anfördes av en lagkapten som känner klubben som ingen annan. Det var jubileumsåret som gav det sextonde guldet.

15 mars: Gais (b) 0-0
Mållöst på Gamla Ullevi efter att Johan Dahlin fixat en poäng genom att rädda en straff sedan han grundlurat Wanderson. MFF såg ut som vanligt - segt.

23 mars Örebro SK (h) 3-0
Premiärfest på Swedbank Stadion med propagandaspel och två mål av Agon Mehmeti. Och så jubileumstifo med tanke på 100-årsfirandet. Kan det verkligen bli bättre än så här den här säsongen?

28 mars Gefle (b) 3-1
MFF vinner på Strömvallen. Menar laget verkligen allvar? Och det började se ut som ett LAG. Robert Åhman Persson gör två av målen...

6 april Halmstad (h) 1-1
Trög match för MFF. Allmän känsla att det knappast är deras år i år heller. Robert Åhman Persson kvitterade...

11 april Kalmar (b) 3-2
Wilton Figueiredo visar att han och laget menar allvar. MFF vänder 1-2, Halsti avgör och Johan Dahlin räddar friläge i slutet.

14 april Häcken (h) 3-1
MFF var åter - precis som mot HBK och Kalmar - starkast i andra halvlek. Daniel Andersson och Molins avgjorde i andra. Ofere gjorde första.

20 april Helsingborg (b) 1-2
Jasmin Sudic var borta för resten av säsongen och här kom första förlusten. Men det blev drömstart - 1-0 av Wilton på straff efter fyra minuter. Det vände snabbt. 1-2 redan efter 21 minuter och MFF hotade aldrig.

26 april Djurgården (h) 2-1
Daniel Larsson jagade livet ur bortalagets backlinje och gjorda båda målen.

29 april IFK Göteborg (b) 2-0
Nu börjar man ana något. MFF spelar ut ärkerivalen på Gamla Ullevi. Mittbacksvikarierna Andersson och Jansson är stabila och Wilton dominerar totalt.

2 maj Trelleborg (h) 2-0
Harmoniskt MFF ger inte lillebror någon chans fast TFF är målmässigt med i matchen fram till och med att Molins gör 2-0 i 86:e. Durmaz-kanon till 1-0 och Dejan Garaca debuterar i mål efter paus.

5 maj Elfsborg (b) 2-2
Vilken match! Drömstart med 2-0 efter en ny Durmaz-kanon och briljant Wilton-mål till 2-0. Men Wilton missar straff som kunde varit 3-1. Istället gör Avdic sitt andra mål i slutet.

8 maj Åtvidaberg (h) 3-1
MFF tar nu även hem stabilla promenadsegrar. Wilton fortsätter att dominera och dundrar in 3-1-målet.

15 maj Mjällby (b) 2-4
Andra förlusten. El Kabir och Mjällby hade 3-0 i paus. MFF reser sig och efter Janssons 2-3 jagar man kvittering. Men Bagarn & co håller undan.

24 maj Brommapojkarna (h) 2-1
Sista matchen innan uppehållet och en i raden av alla talanger avgör - Alexander Nilsson - med båda målen. Guidetti gör mål och tjafsar med Daniel Andersson.

17 juli AIK (b) 0-2
VM är över och som det verkade MFF:s guldresa. Omstarten blev tung med två riktiga försvarsmissar som AIK utnyttjade.

24 juli AIK (h) 1-0
Revansch. Stabil seger. Agon Mehmeti avgör. Centrallinjen med Andersson och Jansson där bak och Pekalski och Wilton i mitten lyser och Dardhan Rexhepi, 18, debuterar.

1 augusti Gais (h) 1-0
Ingen briljans men ännu en 1-0-seger hemma. Och laget undviker kryssen. Pekalski gör målet i 22:a på en nicktouch.

7 augusti Örebro (b) 3-0
Haussad match mellan två av seriens bästa lag. Det blev ingen match. Rivstart av MFF igen. 2-0 efter en kvart efter mål av Mehmeti och Hamad. 3-0 för tredje året i rad i Örebro...Det doftar guld.

15 augusti Gefle (h) 2-0
MFF är nu favorit till guldet och vinner fjärde raka och dessutom åttonde raka hemma. Mehmeti och Larsson gör målen.

23 augusti Halmstad (b) 2-0
Typisk svensk sommar. Regn och Malmö vinner. Femte raka segern och två nya mål av Mehmeti.

29 augusti Elfsborg (h) 1-0
Daniel Andersson var planens gigant och gjorde logiskt nog matchens mål i 79:e minuten.

11 september Åtvidaberg (b) 3-3
2-0 blev 2-3 efter två svaga insatser av Yago Fernandez. Hans revansch kom dock när han nickade in kvitterngen i slutminuten. Men MFF såg svajigt ut inför "årets match".

15 september Helsingborg (h) 2-0
Seriefinal och en match som alla kring MFF kommer att minnas länge. 18-årige Dardan Rexhepi gör sin första match från start och gör 1-0 efter 17 minuter. MFF-historia skriven. Wilton gör 2-0 på slutet. Ena handen på pokalen.

20 september Djurgården (b) 0-1
Pyspunka efter derbyt. MFF-försvaret hängde inte med snabbe Kennedy Igboananike som gjorde matchens mål. Närmare 0-2 än 1-1.

26 september IFK Göteborg (h) 2-1
Laget studsade tillbaka efter nederlaget mot Dif och kämpade ned Blåvitt. Daniel Andersson kämpade in 1-0. Dahlin räddade straff vid 1-0. Blåvitt pressade men MFF höll undan.

3 oktober Trelleborg (b) 3-0
9 000 på Vångavallen. En gammal skräckarena för MFF och Trelleborg är formstarkt. Men det blir 3-0 fixat av Hamad, Larsson och Molins.

18 oktober Kalmar (h) 0-1
Elva raka hemmasegrar. En tolfte seger hade gett sex poängs försprång med tre matcher kvar. Det blev inte så. Mendes gör målet i 86:e. Guldfrossa...

27 oktober Häcken (b) 4-0
HIF hade briljerat mot Åtvidaberg och experterna satt och kraxade framför tv-apparaterna. För ingen var väl där? Men årets MFF vann som vanligt direkt efter en förlust. Bara det faktum att Yago Fernandez gör två mål ger guldskimmer.

1 november Brommapojkarna (b) 4-0
Guldet var på väg "him". Det var lite, lite darrigt men Aubynn, som haft en vass säsong, krönte den med att nicka in 1-0 efter en timme. Sedan rann det på. Packa upp guldhattarna...

7 november Mjällby (h) 2-0
Mål: Hamad (17) och Mehmeti (45)
Laget: Dahlin - Vinzents, Andersson, Yago Fernandez, Ricardinho - Molins (Rexhepi), Figueiredo (Mutavdzic), Hamad, Aubynn - Larsson (Durmaz), Mehmeti
Publik: 24 418.
Uppdraget slutfört. 16:e guldet.

Publicerad 2010-12-24 kl 11:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons