TV: Se Pa Dembo Tourays nya blunder

Senast fick vi elva minuter innan knallskotten flög in och matchen bröts när Malmö ledde med 1—0.

Nu blev det en hel match mot Djurgården, med seger för MFF med just 1—0 under gassande förmiddagssol.

Lördagen den 15 oktober klockan 11. En knepig avsparkstid för en allsvensk match, men så hände så mycket annat i Malmö, en bra bit från fotbollsarenan.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund skulle hålla en demonstration i city mitt på eftermiddagen. Den krävde en massiv polisbevakning och polisen krävde därför att den allsvenska matchen skulle vara spelad då och ha avspark senast klockan 11.

Så blev det. Och publiken kom till ett stadion med en omgivning som andades förmiddagslugn.

Och för spelarna, i varje fall för Malmös målvakt Johan Dahlin, var den tidiga avsparken inget problem.

- Nej, det var skönt när vi väl kommit till stadion. Och vi vann ju, även om vi inte gjorde någon höjdarmatch, sade han.

Vill spela klart

När spelarna kom in på planen rullade Malmösupportrarna ut en duk över halva ståplats. På den stod "1—0 till dom himmelsblå". Alltså ställningen när matchen bröts den 30 juli.

Och om det avbrottet och sakens gång efteråt var Malmö-målvakten, Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson och Malmös Rikard Norling överens; matcherna ska spelas klart och inte om.

- Hur de sedan ska lösa det vet jag inte. Även om det gick bra att spela om så blir det fel, sade Dahlin.

Turerna kring omspelsmatchen har varit många. Till slut avgjorde fotbollsförbundets besvärsnämnd frågan, men två av fem ledamöter ville ha 3—0 till MFF och inget omspel.

Då, den 31 juli, gjorde MFF mål efter några minuter. Nu tog det längre tid, innan Wilton Figueiredo sköt in 1—0 i den 45:e minuten på en frispark. Och då kunde Djurgården ha varit i ledning, men några fina räddningar av Johan Dahlin blev avgörande.

- Vi borde gjort något mål, men vi hade för tafatta och stressade avslut. Deras mål var en kalldusch, sade Magnus Pehrsson.

Ingen publiksiffra

Malmö jagar en fjärdeplats i tabellen.

Djurgården nytt allsvenskt kontrakt. Efter matchen åkte laget till Båstad.

- Där ska vi motivera oss till att göra allt vad vi kan mot Halmstad på måndag.

Malmös Rikard Norling tvingas rotera rejält i truppen. Lagkaptenen Daniel Andersson vilade på läktaren 38 timmar efter segern mot Häcken i torsdags.

- Unga spelare har kommit in, jag har fått fina svar från gruppen i ett skarpt läge, och när man dessutom vinner så är det positivt, sade Norling.

På Swedbank stadion satt skapligt med publik på lördagen. Hur många uppges dock först på måndag, när man klurat ut hur man ska göra med publiksiffran i skandalmatchen som ledde till omspel.

I den 87:e minuten fick Touray hjärnsläpp. Han plockade upp en passning från en medspelare. Precis när han fångade bollen kom han på sitt misstag och skyndade sig att kasta iväg bollen, men då hade domaren redan hunnit blåsa.

Publicerad 2011-10-15 kl 14:02