POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Sef-basen vill lugna supporteroro: "Det goda SFSU-samarbetet ska fortsätta"

Spela

Nästa

Avbryt
Försök igen

NORRKÖPING. Tony Ernst lämnar SFSU. Det kommer inte påverka dialogen med Svensk Elitfotboll, menar Sef:s ordförande Lars-Christer Olsson.
- Kontakterna fortsätter oavsett vem som väljs, säger han till Fotbollskanalen.

Just nu pågår Svenska Fotbollssupporterunionens årsmöteshelg i Norrköping. Under lördagen fanns Svensk Elitfotboll, intresseorganisation för de 32 klubbarna i allsvenskan och superettan, representerat under träffen av ordföranden Lars-Christer Olsson.

Olsson pratade då om vikten av en dialog med SFSU, och att den ska fortsätta att vara bra även framöver. Under söndagen tackar nämligen SFSU-ordföranden Tony Ernst för sig.

- Tony har aviserat att han ska sluta som ordförande och jag tror en del varit oroliga för att det goda samarbetet inte ska fortsätta, att det bara skulle vara en personlig koppling. Vi har i och för sig haft den bästa kontakten hittills mellan Sef och SFSU under hans tid, men alla är överens om att vi bygger för framtiden och de här kontakterna kommer fortsätta oavsett vem som än väljs. Vi har samma ambitioner fortfarande, säger Sef-basen.

Valberedningen har föreslagit att Sofia Bohlin blir ny SFSU-ordförande. Hon har i år varit vice ordförande.

- Vi har ett väldigt bra samarbete med SFSU. Vi har bra diskussioner om olika saker som fansen och vi tycker är viktiga. Det är väldigt bra att vi har en kanal att prata med varandra i, utan att vi nödvändigtvis har samma uppfattning om allt hela tiden, säger Lars-Christer Olsson om samtalen med SFSU.

Vad betyder SFSU?
- Väldigt mycket. Jag tror alla svenska fans tjänar på att man har någon slags plattform och organisation där man kan diskutera frågor.

Lars-Christer Olsson menar att Svenska Fotbollssupporterunionen har tagit stora steg i utvecklingen under de senaste åren.

- Definitivt. Organisationen har blivit stabil. SFSU uttalar sig för fansen nu. Det var man osäker på innan, om de verkligen talade för alla fans. Så upplever jag det nu, att de talar för alla.

Känner du att du kan nå ut till alla supportrar numera?
- Ja, det gör jag. Sen finns det säkert ett par frågor som vi inte är överens om hur vi ska hantera, men det faktum att vi pratar gör att vi kommer närmare varandra, säger Sef:s ordförande.

Se intervjun med Lars-Christer Olsson i spelaren ovan.

Publicerad 2015-11-29 kl 07:00

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto