TV: Selakovic räddade Blåvitt - efter Bjurströms klassmål

IFK Göteborg och Häcken fick var sin välförtjänt poäng i ett tätt 2-2-derby på Gamla Ullevi. Göteborg hade lite fler chanser, men Häckens Jonas Bjurström gjorde två snygga mål.

Båda lagen har nu förlustfria sviter. Två mittfältare blev tvåmålsskyttar för var sitt lag. Stefan Selakovic gav Göteborg ledningen med en frispark från vänsterläge efter drygt en halvtimme. Bollen fick en låg bana, studsade i marken och smet in vid bortre stolpen - det borde Häckens försvar kanske ha kunnat stoppa.

-Jag såg tidigt att den kom i en bra yta. Hannes Stiller var i bollbanan och ställde nog målvakten. Men det är inte ofta man gör mål på det sättet, medger Selakovic.

Vackert - men billigt
Hisingslaget kvitterade med bara sekunder kvar av första halvleks tilläggsminut. Jonas Bjurström fick stå ostörd strax utanför straffområdet, och pricksköt snyggt vid målvaktens vänstra kryss. Snopet för Erik Dahlin, som hållit nollan i Göteborgs fyra senaste seriematcher.

-Ett jättevackert mål av Jonas. Men jävligt billigt, ur försvarets synpunkt. Han står i slottet i princip, och ingen är på honom, säger Stefan Selakovic.

I andra halvlek blev Häcken tidvis tillbakatryckt av Göteborgs offensiv. Men det fanns en läxa IFK-arna inte lärt sig. Den handlade om Jonas Bjurström, hårt arbetande mittfältare i Häcken. I 72:a minuten kom han rusande och slog till igen, med ett välplacerat skott som gav Häcken 2-1.

Medan Selakovic är en van målgörare (sex i årets serie), är det längre mellan gångerna för Bjurström. Torsdagens mål var hans andra och tredje i år.

-Men jag har gjort två mål i en allsvensk match förut. Det var med Norrköping mot Frölunda för säkert tio år sen. Vi vann med 8-0, minns Alingsås-sonen Bjurström.

Kryss bäst för Gais?
Fem minuter senare var det Stefan Selakovics tur att bli tvåmålsskytt, när han mötte ett inlägg mot bortre stolpen från Tobias Hysén, som snyggt tagit sig fram i vänsterläge.

-Det var ingen höjdarmatch. Mycket kamp och inte mycket bra passningsspel, sammanfattar Jonas Bjurström.

2-2 innebär att båda lagen behöll sina sviter som obesegrade i allsvenskan. Häcken har nu sex matcher i rad utan förlust, medan IFK Göteborg har fem.

Men gladast för krysset var kanske Gais, som vill hålla båda derbyduellanterna bakom sig i kampen om att bli bästa Göteborgslag.

IFK Göteborg: Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Erik Lund, Stefan Selakovic, Philip Haglund, Joel Allanson, Elmar Bjarnarson, Hannes Stiller, Tobias Hysén

Häcken: Christoffer Källqvist, David Frölund, Mattias Östberg, Mohammed Ali Khan, Kari Arkivuo, Jonas Bjurström, Rene Makondele, Dominic Chatto, Andres Vasquez, Waris Majeed, Josef Elvby

Publicerad 2011-09-23 kl 01:08