TV: Semas fina förarbete – sänkte gamla klubben

Östersund vann prestigemötet mot Norrköping. Matchens enda målskytt blev Hosam Aiesh, fint framspelad av förre Norrköpingsspelaren Ken Sema.
- Det var en speciell match, så skönt att vinna. Vi gör en bra match, säger Sema till C More efter matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Östersund lyckades studsa tillbaka efter premiärförlusten mot Halmstad när man under söndagen besgrade Norrköping på hemmaplan med 1-0.

Redan i den femte minuten satte Hosam Aiesh 1-0 för Östersund, efter en vacker soloprestation av Ken Sema.

- Det var show. Skönt att göra assist, säger Sema om förarbetet till Aiesh segermål.

Östersund var det bättre laget i den första halvleken och både Sema och Saman Ghoddos hade fina lägen att utöka Östersunds ledning, men Norrköpings målvakt Michael Langer stod i vägen.

I den andra halvlekens inledning öppnade Norrköping starkt och tryckte tillbaka Östersund. Hemmalaget försvarade sig dock stabilt och hotade i sitt kontringsspel.

Norrköping hade svårt att skapa några heta lägen, samtidigt som ÖFK hade flera jättechanser till 2-0. Bland annat missade Saman Ghoddos straff med 20 minuter kvar.

Riktigt nära en kvittering kom aldrig bortalaget, utan Östersund vann matchen välförtjänt.

- Så skönt att vinna, vi gör en bra match. Det var viktigt att visa i dag, efter förlusten mot Halmstad, säger Sema.

Det vanligtvis så offensivt starka Norrköping skapade inte många heta lägen under matchen, och tränaren Jens Gustafsson var inte helt nöjd med det offensiva spelet.

- För att vi ska vinna en sån här match måste vi vara mycket vassare i sista tredjedelen. Östersund vinner rättvist, säger Gustafsson.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan!

Lagens startelvor:

Östersund: Keita - Mensah, Papagiannopoulus, Pettersson, Widgren - Edwards, Bergqvist, Nouri, Sema - Ghoddos, Aiesh.

IFK Norrköping: Langer - Wahlqvist, Johansson, Gudni Fjolusson, Telo - Bärkroth, Dagerstål, Sjölund, Eliasson - Andersson, Holmberg.

-
-
Publicerad 2017-04-09 kl 17:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.