Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Sen kvittering räddade poäng för Gefle

Abiola Dauda behövde sikta in sig två gånger. Sedan hittade han äntligen rätt.
Med ett drömmål såg anfallaren ut att ha sänkt Gefle - men snuvades på hjälterollen sedan Dragan Kapcevic kvitterat i slutminuterna.

-Foten kändes het, sade Dauda efter 1-1 (1-0) på Strömvallen.
Först i den 13:e spelminuten testade Dauda med ett långskott, hårt placerat efter marken. Geflemålvakten Mattias Hugosson sträckte sig så gott han kunde - och bollen tog i stolpen.

Senare höll sig samme Dauda framme igen, med ett nytt långskott. Den gången räddade visserligen Hugosson då han återigen tvingades sträcka ut sig maximalt.
Men Geflemålvakten var chanslös när Dauda drog till en tredje gång.

-Efter andra skottet fick jag en bra känsla. Foten kändes het så jag tänkte: "varför inte?" och testade en tredje gång. Jag fick en bra träff och blev inte så förvånad när bollen gick in, sade Dauda, som först dribblade bort en hemmaförsvare och sedan sköt ett stenhårt skott två meter utanför straffområdet där bollen äntligen letade sig in för Kalmars nigerian via ribban.

-Ibland sitter bollen, ibland inte. Det målet var det snyggaste jag gjort i år.
Och det såg ut att bli matchens enda. Kalmar försvarade sig bra i andra halvlek när Gefle flyttade upp laget i hopp om en kvittering.
Målen uteblev - fram till matchens 88:e minut.
När en lågt slagen hörna gick igenom hela Kalmarförsvaret och fram till Dragan Kapcevic som med öppet mål sköt in kvitteringen - som betydde sjunde raka oavgjorda matchen lagen emellan.

-Hösten är Dragantid. Det var han som sköt oss kvar i allsvenskan i sista omgången i fjol så det kom inte som någon överraskning att det var Dragan som gjorde målet, sade Gefletränaren Pelle Olsson.
Kalmars dito, Nanne Bergstrand, var desto mer besviken och påstod att förlusten berodde på att hans spelare är dåligt tränade.

-Vi gjorde en fullt godkänd match fram till den 88:e minuten. Sedan blev vi trötta och glömde bort deras målskytt. Vi är för dåligt tränade, sade Kalmartränaren och utvecklade:

-Vi har haft bekymmer med skador och sjukdomar. Nästa landslagsuppehåll blir väldigt viktigt för oss att kunna träna upp oss inför cupfinalen.
I andra halvlek byttes också Henrik Rydström, som bröt okbenet i matchen mot Halmstad, in - med boxningshjälm.
Han fick hjälmen godkänd av domarna strax innan matchen och spelade 22 minuter.

Gefle: Hugsson - Asp, Theorin, Mård, Portin - Bernhardsson, Hansson, Abdullai, Lantto - Dahlberg, Orlov

Kalmar: Wastå - Johansson, Carlsson, Thorbjörnsson, Larsson - Eriksson, Fagercrantz, Bertilsson - Sobralense, Söderqvist, Dauda

Publicerad 2011-09-26 kl 22:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons