TV: Sent straffmål räddade serieledaren Norrköping från fiasko

IFK Norrköping var länge på väg mot en stor skrällförlust mot jumbon Falkenbergs FF.
Men i matchens sista minut rullade serieledarens Sead Haksabanovic in slutresultatet 3-3 från straffpunkten.
- Det var mycket dramatik, säger Pekings Jonathan Levi till Dplay.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Falkenberg kom närmast från ett 2-2-kryss mot IFK Göteborg efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge. Norrköping, å sin sida, vann i sin senaste match med 2-0 hemma mot Varberg. Hemmalaget Falkenberg hade hämtat energi från senast – i alla fall till en början.

När startelvorna blev officiella stod det klart att Norrköpings Simon Thern var tillbaka efter den skada han ådrog sig mot Örebro som gjort att han missat de två senaste matcherna. Lars Krogh Gerson saknades däremot i Pekings elva då han ska bli pappa vilken dag som helst, vilket NT uppgav inför matchen.

Falkenberg skulle chocka serieledaren Peking. Efter ett inkast hitta hemmalaget fram till Christoffer Carlsson som kunde forcera bollen i mål. Och det skulle komma mer.

På en kontring i den 31:a matchminuten smällde Edi Sylisufaj till slut in 2-0. Anfallarens femte mål för säsongen. Serieledaren Norrköping i ett tvåmålsunderläge mot jumbon inför halvtid.

- Vi kommer inte upp i den nivån och i det passningsspelet som vi vill. Förutsättningarna gör det inte enklare. Vi får kanske värdera om lite hur vi ska göra, sa Norrköpings Simon Thern till Dplay i halvtid och fortsatte:

- Det är klart att om man lägger mycket grund på att bygga ett spel bakifrån och ha mycket spelare och så slutar det med att man spelar en lång. Då blir det väldigt långt i laget - vi har inte skapat någonting.

Till den andra halvleken skulle Jens Gustafsson och Peking göra ett trippelbyte. Simon Thern, Ísak Bergmann Jóhannesson och Ishaq Abdulrazak ut. Alexander Fransson, Jonathan Levi och Pontus Almqvist in. Och det skulle ge resultat.

På en hörna från Jonathan Levi kunde inhopparen Pontus Almqvist nicka in 1-2 i den 58:e matchminuten. Reducerat på Falcon Alkoholfri Arena. Och det skulle komma mer.

Efter ett vackert anfall kunde Christoffer Nyman klacka bollen till Levi som kunde placera in kvitteringen fram till 2-2.

Med 30 minuter kvar av matchen spelade båda lagen fram till flera lägen men på ordinarie matchtid forcerade jumbon Falkenberg in ett mål som sänkte serieledaren - åtminstone tillfälligt.

För i sjätte tilläggsminuten tilldelades Norrköping en straff som serieledarens Sead Haksabanovic rullade in.

I och med resultatet är Norrköping kvar som serieledare på 24 poäng samtidigt som Falkenbergs FF klättrar upp till en 14:e plats i tabellen - på åtta poäng.

- Det var mycket dramatik, säger Pekings Jonathan Levi till Dplay.

Falkenberg: Noring - Joza, van Looy, Johansson, Englund - Mathisen, Björkengren - Wede, Carlsson, Chibuike - Sylisufaj.

Norrköping: Pettersson - Castegren, Dagerstål, Lauritsen - Binaku, Smith, Thern, Ishaq - Bergmann Johannesson, Nyman, Haksabanovic.