Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

TV: SFSU framför fansens önskan om spelschemat: "Synpunkter de inte tänker på"

Foto: TV4 Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tony Ernst

MALMÖ. Inom kort beräknas Sef och SvFF spika det allsvenska spelschemat. Innan dess ska SFSU för första gången framföra supportrarnas önskemål.
- Vi har önskemål och synpunkter som jag är alldeles säker på att de som sätter spelschemat inte tänker på, säger ordföranden Tony Ernst till Fotbollskanalen.

Under december beräknas föreningen Svensk Elitfotboll, SEF, och det Svenska Fotbollsförbundet, SvFF, sätta spelschemat för allsvenskan och superettan. Som vanligt är det mångas önskemål att ta hänsyn till; polis, tv-bolag, Svenska Spel lämnar sina önskemål.

Nytt för i år är att även supportrar ska kunna få lämna sina synpunkter på spelschemat. Genom Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, framförs supportrarnas åsikter till Sef och SvFF.
- Jag tror att det här framöver kan bli en väldigt bra grej. Om vi sträcker ut över några år så tror jag att det kan vara bra för svensk fotboll. Det är ju vi supportrar som ska gå på matcherna. Vi har önskemål och synpunkter som jag är alldeles säker på att de som sätter spelschemat inte tänker på. Saker som kan göra mycket för publiksnitt och stämning och så vidare, säger SFSU-ordföranden Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

Idén föddes på ett SFSU-möte i somras under en paneldiskussion mellan Tony Ernst, SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson och Sef:s generalsekreterare Mats Enquist.
- Under en paneldiskussion på podiet blev det ganska upprörda känslor över en match som hade flyttats av polisen. Och då bestämde vi oss för att kommande år så ska supportrarna, via SFSU, kunna vara en av de intressenter som lämnar sina önskemål om spelschemat, säger Tony Ernst.

Fyra representanter (inklusive Tony Ernst) bildar en grupp som ska framföra SFSU:s åsikter och förslag.
Vad är viktigt för SFSU i den här frågan?
- En sak är att optimera möjligheten för de med stora bortaföljen att åka på matcher. Kanske att lägga dom på helger, säger Ernst.

- En annan sak är att om matcher måste flyttas så görs det i väldigt god tid. Inte som det har varit under 2014 att det flyttas med väldigt kort varsel utan att man egentligen får någon anledning varför.

Trots att man har supportrar från 32 föreningar att ta hänsyn till så tror inte Tony Ernst att det kommer att bli svårt att komma överens om önskemålen.
- Från supportrarna tror jag att vi är ganska eniga. Med våra 32 lag så tror jag inte att det är speciellt svårt. Utan man har ungefär samma önskemål om vad det är man vill och det är att se till att optimera möjligheten för folk att gå på matcher hemma och resa på bortamatcher. Och se till att det blir så bra stämning som möjligt, det skriver vi alla under på, säger Tony Ernst till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-11-30 kl 18:42

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER