TV: Silva nätade i AIK-debuten - får beröm av Norling: "Jäkligt bra"

SOLNA. Under lördagen vann AIK med 3-0 mot Inter Åbo.
Nicolas Stefanelli blev tvåmålsskytt - och nyförvärvet Stefan Silva nätade i debuten.
- Silva gjorde det jäkligt bra, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Under lördagen spelade AIK sin andra träningsmatch för säsongen, och den första på hemmaplan. På Skytteholms IP i Solna vann de svartgula mot finländska Inter Åbo med 3-0 inför 1859 åskådare, i en match som bestod av två 40-minutershalvlekar (lagen spelade även en andra match mot varandra bestående av både A- och U-spelare, samt inlånade spelare).

Inter Åbo var vasst i inledningen och skapade flera farligheter tio minuter in i drabbningen. Först fick Oscar Linnér stå för en svettig räddning på ett volleyskott och på den efterföljande hörnan nickade Inter i ribban.

Men efterhand tog AIK över greppet om matchen och i den 22:a minuten kom 1-0 för de svartgula. Mittbacken Jesper Nyholm slog en djupledsboll som Ahmed Yasin löpte sig loss på innan han dribblade bort en motståndare och därefter slog in en pass till en helt ren Nicolas Stefanelli ståendes någon meter ifrån mål. Argentinaren gjorde inget misstag och sköt enkelt in bollen i nät.

- Det känns väldigt bra. Det är mitt jobb, så jag är glad om jag gör mål. Jag är här för att göra mål, säger Stefanelli i C Mores sändning.

Innan pausvilan hann AIK också skapa ännu fler chanser. Bland annat sköt Kristoffer Olsson tätt utanför efter ett instick in i straffområdet från målskytten Stefanelli. Henok Goitom hade även han ett farligt avslut och Ahmed Yasin bjöd på ett skott som gick decimeter utanför ena stolpen.

I den 59:e minuten ökade AIK på till 2-0, efter att ett avslut/en passning från Henok Goitom stötts in i mål av Nicolas Stefanelli från nära håll. Den argentinske anfallaren har nu gjort tre mål på de två inledande försäsongsmatcherna, efter att ha satt matchens enda mål mot IK Frej i förra veckan.

3-0 kom i den 80:e minuten. Nyförvärvet från Palermo, Stefan Silva, dunkade in bollen i nät i sin debut i den svartgula tröjan. Silva hoppade in i den 61:a minuten.

AIK vann matchen med 3-0 och härnäst väntar träningsläger i Dubai, Förenade Arabemiraten, för laget. Där kommer man att ställas mot danska Midtjylland och ukrainska Sjachtar Donetsk.

- Bortsett från första kvarten tycker jag vi stundtals spelar jättebra och om inte jättebra så kontrollerat. Jag är faktiskt jäkligt nöjd med matchen. Så brukar det inte vara, att jag efter andra träningsmatchen är glad över spelet, säger tränaren Rikard Norling till Fotbollskanalen.

Vad är det du är nöjd över?
- Det är en kombination av flera saker. För det första: Vi har många duktiga spelare, som orkade springa. Sen fick de hjälp av en gemensam idé om hur de ska förhålla sig.

Norling berömde också Stefan Silva för hans insats.

- Stefan har vi verkligen varit försiktiga med, för att acklimatisera honom på rätt sätt. Framför allt ur ett fysiskt perspektiv, i och med att han har haft lite trubbel där nere (i Italien) med underkroppen. Vi får se hur det fortsätter att utveckla sig, men han gjorde det jäkligt bra och såg pigg ut i 20 minuter i dag.

Stefan Silva:

- Skönt att få spela och skönt att få göra mål. Albin (Linnér) gav mig i stort sett öppet mål.