TV: Sirius chockade Norrköping på bortaplan - Haglund avgjorde i 89:e minuten

IFK Norrköping åkte på en tung smäll i söndagseftermiddagens hemmamöte med Sirius.
Philip Haglund blev stor matchhjälte med sitt mål i den 89:e minuten i 1-0-vinsten på Östgötaporten.
- Klart det är en missräkning, säger IFK:s tränare Jens Gustafsson.

Se Haglunds avgörande mål i spelaren ovan.

Simon Thern, som saknades i veckans bortamöte med AIK, var tillbaka i Norrköpings matchtrupp, men inledde på bänken mot Sirius.

Norrköping gick in i matchen med en 2-0-vinst mot AIK i ryggen. Men mot Sirius, som gjorde sin första allsvenska match på fyra veckor, inledde man mer avvaktande. Det var i stället bortalaget som skulle få den första halvfarliga chansen, efter att Niklas Busch Thor försökt från distans.

Den temposvaga matchinledningen kan säkert ha att göra med den nästan 30-gradiga värmen. Domaren valde efter 30 minuter därför att blåsa av matchen för en kort vätskepaus.

Norrköping kom tillbaka ut på planen med mer energi. I den första halvlekens slutskede kom man fram till matchens dittills bästa målchans, då Alexander Fransson testade att gå på avslut. Fransson hann även först på returen, men Lukas Jonsson stod för en stabil dubbelräddning - och styrde bollen ut till hörna.

Norrköping tog över mer och mer i den andra halvleken. Först var det Simon Skrabbs tur att testa skottlyckan, men Jonsson lyckades än en gång överlista Norrköpings offensiv. Ett par minuter senare dribblade Jordan Larsson igenom Sirius-försvaret, men hans avslut saknade precision och ledde så småningom till en hörna.

Med 20 minuter kvar att spela stod Sirius Axel Björnström för en stark prestation, då han jagade ikapp Larsson och lyckades avvärja ett farligt skottläge i sista stund.

Men Sirius var inte nöjt med en poäng.

Matchklockan hade nämligen hunnit ticka upp till minut 89 när John Junior Igbarumah serverade en fristående Philip Haglund i boxen. 32-åringen gjorde inget misstag - vilket innebar 1-0 till bortalaget. Resultatet stod sig matchen ut.

Sirius-målvakten Lukas Jonsson, som med flera kvalificerade räddningar tog vara på chansen i John Alvbåges ställe, efter matchen:

- Man ska inte låta för kaxig, men jag tycker att det var välförtjänt. I alla fall en poäng, säger målvakten.

- Det var skönt att få visa att det är jag som ska stå i kassen.

IFK Norrköping: Pettersson, Dagerstål, Larsen, Lauritsen, Smith, Fransson, Thorarinsson, Skrabb, Nyman, Holmberg, Larsson.

IK Sirius: Jonsson - Larson, Björkström, Jarl - Sirelius, Busch Thor, Gustafsson, Björnström - Lundholm, Offia, Haglund.