Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

TV: Sirius i behov av sponsorhjälp: "Tror att Uppsala kommer att vakna"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Sirius är tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 1974. Inför nästa säsong behöver klubben sponsorers hjälp för att klara av steget upp.
- Redan i dag så känner vi väl av en glädje i stan och jag tror att många är villiga att hjälpa till, säger Sirius ordförande Lasse Svensson.

Efter 42 års väntan har Uppsala ett allsvenskt lag igen, det stod klart efter Sirius seger mot HBK under måndagskvällen. Men när största glädjeruset nu lagt sig finns en del orosmoln för klubben. Miljardären Bengt Ågerup har pumpat in pengar i föreningen, men kan så inte göra längre efter att Fifa ändrat reglerna kring tredjepartsägande. Nu är Sirius i behov av sponsorers hjälp för att kunna göra en ordentlig satsning.

- Vi tror att Uppsala kommer att vakna litegrann. Det har varit trögt med sponsorpengar och så när man inte ligger i förstadivisionen. Så jag tror att allsvenskan i fotboll är något helt annat i dag än det var 1974 när vi var där. Redan i dag så känner vi väl av en glädje i stan och jag tror att många är villiga att hjälpa till, säger Lasse Svensson, ordförande i Sirius.

Sirius hemmaplan Studenternas håller på att byggas om, och kommer att stå klar om två år.

- Det kommer att vara en viktig pusselbit. Vi har det väl lite trassligt fram till den står klar. Men sånt brukar man kunna lösa, säger Lasse Svensson.

Se hela inslaget om Sirius förutsättningar inför nästa säong i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-25 kl 23:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER