TV: Sirius körde över AFC i säsongsavslutningen

Med tre mål på 13 minuter säkrade Sirius tre poäng mot AFC.
Inbytte Zackarias Faour satte spiken i kistan med bara några minuter kvar av ordinarie tid.

Sirius mittfältare Niklas Busch Thor meddelade för ett par veckor sedan att han avslutar karriären efter säsongen. Under söndagens möte med AFC Eskilstuna spelade lagkaptenen från start i sin sista match.

Det var gästande Sirius som tog tag i taktpinnen på Tunavallen. Uppsala-klubben hade mest bollinnehav under den första halvleken - men det var AFC som skapade den hetaste chansen. Redan i den 7:e minuten stod man för en snabb omställning och Sasa Matic fick på ett avslut som tog i stolpen bakom Jonsson i Sirius-målet.

Det förblev mållöst i paus och det dröjde till den 73:e minuten innan Sirius öppnade målskyttet. Ian Sirelius var sist på bollen och skickade in 1-0 för gästerna. Philip Haglund ökade sedan på till 2-0 efter en hörna innan inbytte Zackarias Faour satte 3-0 med bara några minuter kvar.

AFC fick in en reducering på tilläggstid genom Chidi Omeje men det hjälpte föga. Sirius höll undan och avslutade säsongen med seger.

AFC Eskilstuna: Haghighi – Björnkvist, Åstedt, Michel, Meade – Ali – Albornoz, Mukhammad – Noor – Matic, Omeje

Sirius: Jonsson – Andersson, Bergman, Pehrsson, Arvidsson – Gustafsson, Busch Thor, Haglund – Andersson, Nilsson, Sirelius