TV: Sjachtar körde över IFK Norrköping totalt

Det blev en tuff säsongspremiär för IFK Norrköping. Det ukrainska storlaget gjorde fem mål i andra halvlek och vann med hela 6-1.

IFK Norrköping gjorde sin första träningsmatch för året i Algarve. För motståndet stod Europa League-laget Sjachtar Donetsk. Och det skulle visa sig att den ukrainska storklubben var flera nummer för stora under lördagen.

I den 17:e minuten tog ukrainarna ledningen när Oleksandr Kutjer nickade in bollen efter en hörna.

I den andra halvleken rann Sjachtar ifrån med tre mål på en knapp kvart. Darijo Srna slog till på volley efter en fin passning från Fred. Bollen gick rakt på målvakten Michael Langer, som dock tappade in bollen genom skopan till 2-0. Vid 3-0 rullades Peking-försvaret upp innan Filip Dagerstål olyckligt styrde in ett skott i eget mål. 4-0 sköt Taison in via en försvarare.

Niclas Eliasson reducerade sedan genom ett vackert skott. Men sedan var det dags för ukrainarna igen. Efter en snabb omställning kunde Gustavo Blanco Leschuk peta in 5-1.

Fred stod sedan för en magisk frispark som gav ukrainarna 6-1 i den 84:e minuten.

Matchen slutade med storseger, 6-1, för Sjachtar Donetsk.

IFK Norrköpings startelva: Michael Langer – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Jón Gudni Fjóluson, Christopher Telo – Nicklas Bärkroth, Daniel Sjölund, Henrik Castegren, Niclas Eliasson – Kalle Holmberg, Sebastian Andersson.