TV: Självmål & snyggt långskott när Norrköping krossade AIK

Självmål och bitvist utspelade - AIK fick det tufft mot regerande mästarna Norrköping och förlorade med 4-1 på bortaplan.

Två på förhand topptippade lag möttes på Östgötaporten i Norrköping när AIK var på besök. Hemmalaget inledde matchen klart starkast med ett antal avslut på mål. Efter 20 spelade minuter hade östgötarna 77 procent av bollinnehavet.

Det skulle också ge utdelning visade det sig. I den 24:e minuten friställdes Norrköpings Christoffer Nyman mellan två AIK-backar. Anfallaren kunde sedan säkert placera in bollen bakom en utrusande Patrik Carlgren i AIK-målet.

Strax efter målet skulle AIK få sitt första riktiga läge i matchen. Isak kom framspringade på vänsterkanten och kunde på volley, och via en Norrköpings-hand, få fram bollen till Carlos Strandberg som kunde sätta pannan på bollen. David Mitov Nilsson var chanslös mellan stolparna men nicken gick i ribban.

Den andra halvleken hade bara blivit fyra minuter gammal när Norrköpings ledning skulle utökas - av en AIK-spelare. Per Karlsson skulle få undan ett inlägg från högerkanten men istället för att få bort bollen lyckades backen peta in bollen i eget mål.

I den 60:e minuten skulle AIK måla igen, men den här gången i rätt kasse. Efter ett fint inlägg kunde Fredrik Brustad med en väl avvägd nick nå fram till Carlos Strandberg som också han satte pannan till bollen, och den här gången skulle bollen gå i mål för AIK-anfallaren.

Glädjen för AIK skulle dock bli kortvarig. Mindre än två minuter hade gått sedan AIK:s reducering när en helt omarkerad Sebastian Andersson kunde nicka in 3-1 till Norrköping på hörna.

På övertid kunde sedan Nikola Tkalcic fastställa slutresultatet till 4-1. Kroaten kunde lugnt driva fram bollen mot ett passivt AIK-försvar och kunde någon meter utanför AIK:s straffområde dra till med ett snabbt avslut som gick in i Patrik Carlgrens vänstra hörn.

IFK Norrköping: Mitov Nilsson - Wahlqvist, Johansson, Fjolusson, Telo - Tkalcic, Blomqvist, Sjölund, Traustasson - Nyman, Andersson

AIK: Carlgren - Hauksson, Hooiveld, Karlsson, Johansson - Blomberg, Ofori, Ishizaki, Yasin - Strandberg, Isak.