TV: Söder ordnade IFK-poäng mot Mjällby

Robin Söder ordnade IFK Göteborgs kvittering mot Mjällby som är obesegrat på sju raka matcher.
– Det var lurigt med vinden, så jag väntade in bollen och höll backen från mig, säger han till Canal Plus.

I den 24:e matchminuten gjorde Erton Fejzullahu sitt femte mål på de fyra senaste omgångarna. Marcus Pode bröt ett svagt och slarvigt uppspel från Emil Salomonson och lämnade över bollen till Fejzullahu.

Den 24-årige anfallaren stod sedan för ett mycket vackert avslut när han skruvade bollen i det bortre hörnet, till vänster om John Alvbåge i IFK Göteborgs mål.

Hemmalagets Daniel Nicklasson skadade i första halvleken sitt knä och Pär Ericsson, på lån från IFK Göteborg, ersatte.1-0 stod sig halvleken ut och Fejzullahu var nöjd med den första halvleken.

– Vi håller laget kompakt, tvingar dem att slå de långa bollarna, och där vinner vi. Vi har starka spelare där bak. Vi är snabba på att ställa om och utnyttja deras misstag, sa målskytten i halvtid.

I början av andra halvlek kom IFK-ägde Pär Ericsson fri med John Alvbåge, men fick petet får långt ifrån sig. En försvarsspelare hann mellan och rensade bollen på Ericssons ben och bollen flög högt över ribban.

I stället satte Robin Söder i den 52:a minuten kvitteringen för IFK Göteborg med ett bestämt avslut lågt i Mattias Aspers högra hörn efter att ha tagit emot bollen på ett fint sätt.

Bara minuten senare var Joel Allansson nära att ge bortalaget ledningen med ett liknande avslut som Söder stod för. Bollen rullade denna gång ett par decimeter utanför. Göteborg tog över efter kvitteringen och fick ännu en chans då David Moberg-Karlsson rann igenom i den 58:e minuten. I bra läge sköt han dock långt utanför.

Mjällby stack sedan upp i den 74:e minuten efter att den värsta IFK-pressen lagt sig, och Ericsson var nära att få en fot på Haris Radetinacs skott från höger. Bollen hamnade i stället strax utanför den högra stolpen.

Med fåtalet minuter kvar fick Pär Ericsson ännu ett jätteläge, detta kanske det bästa. Fri lyckades han inte få bollen förbi John Alvbåge som lyckades stoppa bollen och sedan kasta sig mot den där den låg fri.

I den 91:a minuten var inhopparna Stefan Selakovic och Hannes Stiller inblandade i en jättechans för IFK Göteborg. Den förstnämnde stod för inlägget och Stiller nickade bollen som gick i ribban och ut.

Det var det sista som hände i matchen som slutade 1-1. Robin Söder var en aningen besviken målskytt efter matchen.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå i dag tyvärr. Stundtals spelar vi bra, sista 25-30 tycker jag att vi dominerar även fast de har ett par chanser. Det är lite för lågt bolltempo, vi behöver få lite mer fart på bollen, säger han till Canal Plus.

Mer positiv var han när han talade om sin egen form som är på uppåtgående efter de många skadorna.

– Det är väldigt skönt att få mål såklart. Det var lurigt med vinden, så jag väntade in bollen och höll backen från mig. Det är synd att vi inte får alla poäng.

Mjällby har nu sju raka utan förlust och tränaren Peter Swärdh ansåg att 1-1 var ett rättvist resultat.

– Jag är lite kluven. Vi gör bra första halvlek, där vi fick matchen dit vi ville. Sen har vi ett gyllene läge i inledningen av den andra halvleken. Robin Söder ställer till det lite för oss med djupledsspelet. Vi hade för korta anfall i den andra halvleken och fick tryck på oss. Stiller och Ericsson hade chanser att avgöra matchen åt båda håll, men jag tycker att det är rättvist med oavgjort, säger Swärdh till Canal Plus.