Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Stahre presenterad av Häcken: "Jag är stolt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under måndagen presenterades Mikael Stahre som BK Häckens nye tränare.
Målsättningen är att lyfta klubben till toppen av allsvenskan.
- Det är klart att man vill utmana om guldet, säger Stahre.

Länge har det stått klart att Peter Gerhardsson lämnar BK Häcken efter den nyss avslutade säsongen. Till nästa säsong får alltså Göteborgsklubben en ny tränare, och han presenterades under måndagen. På en presskonferens berättade Häcken att klubben anställt Mikael Stahre. Kontraktet sträcker sig över tre år.

- Vi fattade tycke för varandra ganska snabbt. Jag valde att tacka ja för att vi fick en bra kemi och för att Häcken är en spännande klubb, säger Stahre.

Sportchefen Sonny Karlsson.

- Vi satt på min veranda och förhandlade. Första träffen var skitbra. Magkänslan för oss båda var skitbra. Allt blev klart i juli, augusti. Men vi ville vänta till att allt var färdigt med Peter Gerhardsson.

I somras fick Stahre sparken av kinesiska Dalian Yifang. Han har tidigare tränat lag som IFK Göteborg, Panionios och AIK.

För Häcken väntar en ny era framöver. Peter Gerhardsson var tränare i klubben i åtta år. Häcken slutade tia i allsvenskan 2016. Nästa år ska de nå högre. 

- Det är oerhört svårt att vinna guld, men flera klubbar med mindre resurser och historik som har vunnit. Halmstad, Kalmar, Elfsborg, IFK Norrköping. Det är klart att man vill utmana. Och det ligger i Häckens ambition att komma högre upp i tabellen. Sedan får vi se om det är realistiskt att nå de ädlaste medaljerna.

Vad förväntar du dig för reflektioner från Blåvitt-fansen med tanke på din tid där?
- Jag har faktiskt inte reflekterat över det. Jag hade en bra period i IFK Göteborg. Sedan har jag jobbat två år utomlands innan jag kommer tillbaka nu. Vad andra tycker om det? Ointressant.

Hur ska Häcken spela fotboll?
- Jag är väldigt öppen med att jag vill leverera det som klubben vill att jag ska leverera. Jag är ingen filosof i den bemärkelsen. Jag vill göra ett jobb. BK Häcken kommer forma truppen på ett liknande sätt. Offensiva spelare, bollskickliga spelare.

- Sedan är det klart att jag har en bild av hur jag vill göra det här. Jag har inte bara legat och solat under de senaste månaderna.

Mikael Stahre kliver in på allvar i den nya tränarrollen efter årskiftet.

- Under november kommer jag inte hålla i någon träning. Men jag kommer vara på plats, prata med spelare och ledare. Utvärdera och planera. Sedan är fotbollsverksamheten stängd i december och efter helgerna är det träningsoverall på.

Publicerad 2016-11-14 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons