Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
48v

TV: Stamatopoulos tvekade att berätta: "Var en väldigt obehaglig situation"

Foto: TV4/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Stamatopoulos i spelaren.

Kenny Stamatopoulos klev fram och berättade om mutförsöket.
Ett beslut som var långt ifrån givet.
- Det är en väldigt obehaglig situation att vara i, säger han i Nyhetsmorgon.

Under tisdagens upplaga av Allsvenskans Stora Pris tilldelades AIK-veteranen Kenny Stamatopoulos Fotbollskanalens pris för Årets röst. Bakgrunden är det faktum att Stamatopoulos klev fram och berättade att han inför mötet med IFK Göteborg tidigare i år, blivit kontaktad av en tidigare AIK-spelare och ombedd att påverka matchresultatet.

I motiveringen gick att läsa följande.

"Årets allsvenska röst 2017 tilldelas AIK:s målvakt Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos för att han visade civilkurage i ett utsatt och pressat läge och gjorde sin röst hörd till de berörda i en fråga som är ett hot mot svensk fotboll. Han valde laget före jaget trots både lockelser och hot och blir därmed en viktig förebild för andra.”

Under onsdagen gästade målvakten Nyhetsmorgon. Han berättade då om stoltheten över att få priset, men också att han många gånger tvekade kring om han skulle berätta om mutförsöket eller inte.

- Ja, definitivt. Det är en väldigt obehaglig situation att vara i. Det var första gången för min del. Men jag har tur som har en fantastisk fru, vänner, tränare och återigen – att laget backade upp mig att ta rätt beslut. Det var ett väldigt, väldigt svårt beslut för mig, säger han.

Händelsen utreds fortfarande av polis och än har inget beslut fattats om ett eventuellt åtal. Därför får han vara sparsam med detaljer kring vad som egentligen hände den kvällen.

- Jag kan inte gå in på för mycket detaljer eftersom det fortfarande är en pågående utredning. Men jag blev kontaktad. Rapporterade och därifrån kom jag, tränare, styrelse och vd:n fram till att gå ut med det och ta hand om situationen.

- Jag har fått ett enormt stöd. Något jag inte förväntat mig. Jag förväntade mig inte att det skulle bli så här stort.

Fotbollskanalens Olof Lundh:

- Det är intressant att höra Kenny säga att det inte var givet, för man blir rädd. Just eftersom man kanske lockas först, och avstår man så kanske man blir hotad och det är klart att om man har familj och allting och vet att man blir hotad så är det kanske inte helt givet att slå larm och det har visat sig tidigare, det finns ju bara två domar i Sverige men det finns betydligt fler fall. Att folk inte kliver fram därför att man har kopplingar eller att man gjort någonting. Man kanske frågar sig: ”Kommer jag att bli friad?” Det är en liten gråzon man lätt hamnar i.

Se hela intervjun med Stamatopoulos i spelaren.

Publicerad 2017-11-08 kl 08:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons