POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Stefan Billborn tar över efter Michelsen i Hammarby

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se presskonfersen i spelaren.

Stefan Billborn tar över tränaruppdraget i Hammarby.
Det bekräftade klubben på en presskonferens under onsdagen.
- Jag vore korkad om jag inte hoppade på, säger han.

Jakob Michelsen fick för en tid sedan sparken som huvudtränare i Hammarby. Dansken och klubbens sportchef Jesper Jansson var inte överens kring klubbens sportsliga utveckling och man valde därför att säga upp Michelsen.

Under onsdagen presenterades hans ersättare, i form av den tidigare assisterande tränaren Stefan Billborn, på en presskonferens.

- Jag är stolt över att få uppdraget. Vi är en klubb med en enorm potential. Jag har fått förmånen att få jobba i klubben i två och ett halvt år och ett år med i stort sett samma spelartrupp som vi har nu. Jag ser en potential i spelarna och jag vore rent ut sagt korkad om jag inte hoppade på möjligheten, säger han.

Billborn har tidigare varit huvudansvarig i Brommapojkarna och dessutom akademiansvarig i Hammarby. Inför årets säsong befordrades han upp till posten som assisterande, tillsammans med Pablo Pinones-Arce.

Frågan fick han i måndags eftermiddag:

- Då blev det skarpt läge. Det kanske låter som att vi är en sista minuten-lösning men det är det inte. jag har vetat om att det funnits ett intresse, men Hammarby har skött det bra. Jag var nöjd där jag satt så det var ingen panik för mig.

Vad är det som gör att du vill ta det här uppdraget?
- Den största anledningen är att jag känner ett förtroende för spelarna och jag tror enormt mycket på de spelarna vi har truppen.

Du har tidigare pratat om att du brinner mycket för utveckling. Vad blir skillnaden nu när du får huvudansvaret?
- Det är klart att det skiljer sig lite ibland efter som det är ett resultat som man i slutändan måste ha ut. Samtidigt har jag hållit på med elitfotboll sedan 2010, det är ganska många säsonger. Jag är mycket medveten om att det är allsvenskan.

Kontraktet är skrivet över tre år. Sportchefen Jesper Jansson menar att man i rekryteringen av Billborn kommit fram den bästa kompetensen för uppdraget redan fanns i klubben.

- Sedan jag kom in i Hammarby så har jag poängterat de sakerna vi har som är så jäkla bra i Hammarby. Allt från supportrarna, till stadion till personalkompetens. Nu har vi sagt att vi måste börja jämföra oss med andra klubbar, våra konkurrenter. Titta på oss själva och inse att vi faktiskt är jäkligt bra. Vi har gått igenom många namn och sedan har vi ganska tidigt inse att den som kan driva Hammarby driva vidare dit vi ska, den bäste har vi egna leden. Därför sitter Stefan här. Han är oerhört kompetent, han är den i Sverige som kanske utvecklat flest elitspelare, säger sportchefen Jesper Jansson

Publicerad 2018-01-10 kl 14:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå