TV: Stekhet Tankovic tvåmålsskytt - fixade ny Bajen-seger

STOCKHOLM. Hammarby har tre raka segrar i allsvenskan.
Mot Sirius under fredagen blev Muamer Tankovic stor matchhjälte med sina två mål.
- Jag är besviken på vår andra halvlek, säger Bajens tränare Stefan Billborn till C More.

Hammarby visar fin form. Under fredagen tog man tredje raka segern i allsvenskan. Hemma mot Sirius blev det vinst med 2-0, inför 21 905 åskådare.

1-0 kom i den 29:e minuten. Då blev Nikola Djurdjic fälld i straffområdet, varpå domaren Kaspar Sjöberg pekade på punkten. Muamer Tankovic klev fram och förvaltade straffen väl.

Lite mindre än tio minuter senare gjorde samme Tankovic 2-0. Den offensive mittfältaren frispelades och lobbade kyligt in bollen i bortre hörnet. Nu har 24-åringen gjort fyra mål och två assist i allsvenskan den här säsongen.

- Avslutet håller allra högsta klass, sa C Mores kommentator Mats Lilja i sändningen från matchen.

Gästerna Sirius vållade inga större problem för Hammarby. Uppsala-laget skapade inte många stora farligheter under kvällen i Stockholm.

I och med segern går Hammarby upp på samma poäng (14) som ettan Malmö FF, men laget har en match mer spelad än sin konkurrent. Sirius ligger på plats 13 i tabellen, och har sju inspelade poäng.

- Första halvlek var ganska bra, men den andra halvleken är jag besviken över. Vi gick ner oss rätt kraftigt, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More.

- Vi tog lite för mycket tid på oss med bollen. Det blev bekvämt, vi stod still och kom inte rätt i utgångspositionerna. Jag är inte orolig men jag tycker vi kunde genomfört matchen lite bättre. Vi måste ha lite högre krav på oss själva, så att vi utvecklas hela tiden.

Hammarbys lag: Gianluca Curci - Simon Sandberg, Mats Solheim, David Fällman, Dennis Widgren - Jeppe Andersen (Kossounou Odilon 83), Darijan Botanic - Imad Khalili (Alexander Kacaniklic 81), Nikola Djurdjic, Muamer Tankovic (Leo Bengtsson 87) - Vidar Örn Kjartansson

Sirius lag: Lukas Jonsson - Karl Larson, Jesper Arvidsson, Kebba Ceesay - Ian Sirelius (Sam Lundholm 57), Elias Andersson (Abdul Razak 76), Mohammed Saeid, Axel Björnström - Jonas Lindberg (Isak Bråholm 83), Adam Ståhl  - Philip Haglund