TV: Stenmark räddade Kalmar på mållinjen - kryssade hemma mot Varberg

Det blev 1-1 mellan Kalmar och Varberg på Guldfågeln Arena.
Men det var nära ögat för Kalmar, som räddades på mållinjen från förlust av Johan Stenmark.
- Vi måste behålla den standarden vi hade mot IFK, säger Kalmar-målvakten Ole Söderberg till Dplay.

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten ovan.

Efter att ha tagit en blytung seger förra veckan på bortaplan mot IFK Göteborg, siktade Kalmar på att ta två rakar segrar för första gången sedan i juni.

Efter en mållös första halvlek var det också Kalmar som öppnade målskyttet direkt efter halvtidsvilan. I den 48:e minuten bröstade Filip Sachpekidis ner en boll strax utanför straffområdet till Isak Magnusson. 22-åringen dribblade sig sedan läckert igenom Varberg-försvaret för att till slut rulla in 1-0 till Kalmar.

Men i den 66:e minuten kvitterade Varberg. Mittbacken Jon Birkfeldt var uppe i offensivt straffområde och efter ett inspel från högerkanten höll han sig framme för att säkert placera in 1-1.

Målet gav Varberg momentum och hallänningarna forcerade för ett 2-1-mål. I den 85:e minuten hade Astrit Selmani en boll på väg in, men en Johan Stenmark lyckades rensa bollen på mållinjen och förhindra ett mål.

Kalmar försvarade till slut hem en poäng och matchen slutade 1-1. Krysset innebär att laget stannar kvar på nedflyttningsplats, två poäng upp till Helsingborg på kvalplats och IFK Göteborg precis ovanför kvalplats. Varberg, å andra sidan, befäster sin tiondeplats.

Härnäst möter Kalmar Malmö på hemmaplan, medan Varberg reser till Gamla Ullevi för att möta Blåvitt.

- Vi måste behålla den standarden vi hade mot IFK genom hela matchen. Då kommer vi klara oss. Då kommer vi att ta poäng. Det kändes riktigt bra i den matchen, men vi har inte spelat så konsekvent i år som vi hade velat, säger Kalmar-målvakten Ole Söderberg till Dplay efter matchen.

Kalmar: Söderberg - Johansson, Nouri, Stenmark, Ring - Magnusson, Israelsson, Bergqvist, Romario, Jansson - Sachpekidis.

Varberg: Lukic - Liljenbäck, Lindner, Birkfeldt, Zackrisson - Le Roux, Ejupi - Book, Barny, Fofana - Selmani.