TV: Stillers två mål frälste Änglarna - trots Alvbåges jättetavla

Trots alla nyförvärv blev det en hemvävd göteborgare som gav "Blåvitt" årets första hemmaseger.

Hannes Stiller, 33, sköt båda målen när IFK Göteborg slog Åtvidaberg med 2-1 på Gamla Ullevi.

På klubbens hemsida presenteras Hannes Stiller med smeknamnet "Killer". Det kändes väldigt passande på lördagen.

Stillers två mål på fem minuter i slutet av första halvlek kom att avgöra matchen. Båda gångerna fanns han väl placerad i straffområdet på inspel från högerkanten och sköt - lika väl placerat.
 Hannes Stiller fanns i IFK Göteborg före sekelskiftet, återvände till moderklubben Qviding, men plockades tillbaka av "Blåvitt" sommaren 2009. Han började årets säsong med inhopp i varje match, men fick nu spela från start bredvid Tobias Hysén i anfallet. Stiller är lugn, klok, tuff och arbetsvillig - och gör mål.

- Han har näsa för målet. Är kraftfull, vet var målet står, beskriver tränaren Mikael Stahre.

Stiller själv håller med.

- Jag har nån form av närvaro de där situationerna. Jag gör inte mål jämt, men ganska ofta är jag där och försöker hugga. Det är nån förmåga jag skaffat mig under åren, säger den alltid ödmjuke 33-åringen.

Att klubben värvat en rad omskrivna mittfältare och offensiva krafter till i år har Stiller tagit med ro.

-Det är bara att köra på. Det kommer alltid in bra fotbollsspelare i IFK Göteborg. Jag är så gammal att jag vet vad det går ut på. Det är bara att köra på så mycket man kan, och se hur långt det räcker, säger Hannes Stiller.

Fram till 1-0 var matchen ganska jämn. Efter 2-0 ägdes den av Göteborg. Men scenen skulle förändras igen.
 Göteborgs norske mittback Kjetil Waehler fick två varningar på kort tid, och tvingades lämna planen i 68:e minuten. Jesper Arvidsson sköt frisparken som följde. Han fick oväntad hjälp av hemmamålvakten John Alvbåge, som stoppade skottet - men inte bättre än att bollen fortsatte in i mål.
 Philip Haglund ersatte som mittback när Göteborg höll undan med tio man till seger med 2-1.

-Vi fick ett bra läge att ta poäng med en man mer, men lyckades inte riktigt, konstaterar Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson.
Publicerad 2012-04-28 kl 17:56