Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Stjärnskottet drömklackade när Häcken krossade ÅFF

Han behöver bara några minuter på planen för att göra mål.

Häckens nyförvärv Nasiru Mohammed, 18, kom in och avgjorde igen när göteborgarna krossade Åtvidaberg med 5—2.

Mot Elfsborg i söndags vände Nasiru Mohammed matchen med två mål efter att bara ha varit på planen i tolv minuter.

Mot Åtvidaberg kom Häckens nye ghanan in i 59:e minuten. Fem minuter senare klackade han in 3—1-målet som definitivt knäckte östgötarna. Killen är 18 år och har varit i Sverige i några veckor.

- Spelförståelsen är den viktigaste egenskapen. Det har synts direkt på träningarna vilken spelförståelse han har. Han vet hur han ska röra sig och är med i spelet på ett tillslag, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Mohammed har en landsman och anfallskamrat som är tre år äldre. Waris Majeed sprintade igenom Åtvidabergs försvar och sparkade in två bollar. Nu leder han skytteligan på 17 mål. Majeed spelade också fram till ett av René Makondeles två mål. Den rutinerade kongolesen har gjort tolv i år.

Åtvidaberg försvarade sig bra i första halvlek och fick hopp när nye mittfältaren Mohamed Abubakari, också från Ghana, nickade in 1—1 på Kristian Bergströms hörna tidigt i andra halvlek. Sedan satte Häcken fart med sitt snabba omställningsspel. Det gav fyra mål på 25 minuter.

- Vi har en trygghet. Även om vi hamnar i underläge eller det är oavgjort, så vet vi att vi har en vass offensiv och kan göra mål, säger Peter Gerhardsson.

- Grattis till ett effektivt Häcken. Det är farligt varje gång de kommer, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson och fortsätter:

- Häcken är nog det bästa lag vi har mött i år. Jag sade det redan i maj när vi hade förlorat mot dem på Kopparvallen (0—3). Elfsborg leder visserligen allsvenskan, men dem skåpade vi ju ut (5—1).

3 407 åskådare på Rambergsvallen hoppade och jublade över fredagsunderhållningen.

Med en match mer spelad ligger Häcken tvåa i allsvenskan, två poäng efter Elfsborg. Hisingsklubben har gjort 48 mål på 21 matcher och tagit 19 av 21 möjliga poäng på de sju senaste matcherna.

- Om vi är med i guldstriden eller inte kan ju andra spekulera i, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson.

- Men jag njuter varje dag av att vara högt i tabellen. Sidan 343 på text-tv får gärna stå på hela dagen.

Publicerad 2012-08-31 kl 22:03
Annons
Annons
Annons