TV: Straffseger för Djurgården i sista matchen i Atlantic Cup

FARO. 0-0 efter full tid. Djurgården avslutade Atlantic Cup med att slå Ålborg efter ett straffavgörande där Tommi Vaiho blev matchvinnare.
- Det är roligt att få göra två räddningar på straffar, säger målvakten till C More.

Djurgården avslutade Atlantic Cup med att möta danska Ålborg under måndagskvällen.

Den första halvleken slutade mållöst. Ålborg skapade egentligen ingen större farlighet, men Djurgården hittade fram till några chanser. Bland annat hade Magnus Eriksson ett vasst avslutsläge i slutet av halvleken, men hans vänsterskott gick en bit utanför, men blårändernas farligaste chans skapade Othman El Kabir när han vände och vred på vänsterkanten. Till slut kom yttern till ett skottläge och sköt i burgaveln.

I inledningen av den andra halvleken tog Djurgården tag i taktpinnen direkt och dominerade spelet i ungefär en kvart. Under den perioden skapade man flera möjligheter som kunde lett fram till mål, men man lyckades inte näta. Den bästa chansen som Djurgården fick till då var Othman El Kabirs, när han i den 56:e minuten avancerade på offensiv planhalva och fyrade av ett tungt skott längs med marken som Ålborgs målvakt räddade. Returen rensade en Ålborg-försvarare till hörna.

Med lite mer än tio minuter kvar var en av Djurgårdens inhoppare, 18-årige yttermittfältaren Joseph Ceesay nära att spräcka nollan. Från sin högerkant fick han till ett skott som touchade den bortre kryssribban.

Det blev dock inga mål under full tid och därför gick matchen till straffar. Där var Djurgården snäppet vassare och Tommi Vaiho räddade två av tre bollar samtidigt som blåränderna gjorde mål på samtliga fyra man hann slå.

- Det är roligt att få göra två räddningar på straffar. Och att vi avslutar med vinst som vi får göra på lägret det är skönt, säger Vaiho till C More.

- Det var stabilt. Vi försvarar bra och de skapar inte många målchanser. Och Joseph kommer in där och gör det bra och har ett skott i ribban. Jag tycker att vi gör en okej match.

Djurgårdens startelva: Tommi Vaiho - Tim Björkström, Niklas Gunnarsson, Jacob Une Larsson (Alexander Michel 46), Elliot Käck (Jonathan Augustinsson 76) - Marcus Hansson, Besard Sabovic (Kevin Walker 76) - Daniel Berntsen (Junior Zindoga 88), Kerim Mrabti (Amadou Jawo 71), Othman El Kabir (Joseph Ceesay 76) - Magnus Eriksson

Se straffavgörandet och höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.