TV: Succécomeback för Hysén - fixade premiärsegern

Det blev en succécomaback för Tobias Hysén i allsvenskan.
Anfallaren fixade först straffen till 1-0 innan han punkterade matchen med sitt 2-0-mål.

Så gott som fullsatt på Falkenbergs IP. Men så mycket festligare än så blev inte den allsvenska premiären för Falkenbergsborna. Det såg Tobias Hysén till.

39 minuter in i den första halvleken kom Blåvitts första mål för säsongen. Just Hysén fälldes av hemmamålvakten Otto Martler. Mads Albaek tog hand om straffsparken och sköt den lågt intill stolpen och utom räckhåll.

1-0 till IFK Göteborg kom i en period där laget hade stort bollinnehav och ofta ställde om snabbt från försvar till anfall. Det var också just i en sådan situation som kontringen som gav straffen kom till.

Fick förtroendet
Albaek fick förtroendet från straffpunkten. Göteborgarnas ordinarie straffskytt, landslagsmannen Emil Salomonsson, tvingades avstå matchen efter att ha varit sjuk i influensa tidigare i veckan.

Falkenberg skapade också en del. Hakeem Araba och Gustaf Nilsson längst fram gjorde det svårt för Blåvitts mittbackar - för dagen Mattias Bjärsmyr tillsammans med Hjalmar Jonsson.

Men gästerna förde spelet och i 58:e minuten kom också 2-0. Sebastian Eriksson bröt ett Falkenbergsanfall på mittplan, dribblade förbi två motståndare och spelade fram till Tobias Hysén. IFK-anfallaren skottfintade, tog ett steg inåt i planen och sköt matchens andra mål bakom Otto Martler.

Länge sen sist
Det var Hyséns första mål i allsvenskan sedan hösten 2013.

Falkenberg var som närmast ett mål med kvarten kvar. Hakeem Araba kom helt fri men IFK-målvakten John Alvbåge räddade skottet från nära håll.

På onsdag spelar IFK Göteborg nytt derby. Häcken kommer till Gamla Ullevi. Falkenberg spelar mot Djurgården borta en dag senare.