TV: Succédebut för Dempsey - Djurgården slog Blåvitt

Mark Dempsey har fått en kanonstart på sin tid i Djurgården. Under måndagen hemmaslog laget IFK Göteborg med 3-1, i tränarens debut.
- Det här ger tro till klubben, säger Dempsey.

Djurgården gick in i måndagens match på Tele2 Arena med fem raka förluster i bagaget. Men nye tränaren Mark Dempsey lyckades bryta den tunga sviten i sin debut. Blåränderna vann nämligen med 3-1, inför 13 681 åskådare.

Det var dock Blåvitt som tog ledningen, trots att de inte skapade särskilt mycket i inledningen av matchen. I den 24:e minuten nickade Tom Pettersson in ett inlägg från Emil Salomonsson. En tuff start för Dempsey.

Men Djurgården svarade snabbt. En långboll från Magnus Eriksson nickades ner av Emil Salomonsson till den blårandige anfallaren Michael Olunga och eftersom Blåvitts målvakt John Alvbåge lämnat sitt mål för att plocka bollen kunde Olunga enkelt rulla in 1-1 i öppen kasse. Det var Olungas första allsvenska mål någonsin.

En minut senare satte Djurgården 2-1. Magnus Eriksson drog på ett skott som träffade kryssribban och hamnade hos en fri Mathias Ranégie, som kunde trycka in bollen i mål.

Men det var inte slut där för Djurgården. I den 65:e minuten slog Emil Salomonsson en felpassning som snappades upp av Michael Olunga. Anfallaren blev helt fri, rundade John Alvbåge och rullade in 3-1. Direkt efter det målet kom Olunga i ett nytt friläge, men sköt den gången tätt utanför.

Matchen slutade 3-1 till Djurgården, som nu bara har en poäng upp till Helsingborg på säker mark. IFK Göteborg tappar dock viktiga poäng i toppstriden. Blåvitt är nu nio poäng efter ettan Malmö FF.

- Jag är väldigt nöjd. En bra start för oss. Det var det viktigaste, säger Djurgårdens tränare Mark Dempsey.

- Den här segern ger tro till klubben. Den ger tro till spelarna. Den ger tro till supportrarna. Momentum är viktigt i fotboll.