POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Sudic visades ut efter fula satsningen: "Tycker inte det är rött"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. En given utvisning enligt domaren.
Jasmin Sudic håller inte med.
- Jag tycker inte det är rött, säger han till Fotbollskanalen.

Ledning 2-1 hemma mot Åtvidaberg med 20 minuter spelat av den andra halvleken. Då satte Jasmin Sudic sitt Häcken i en knivig situation genom att dra på sig ett rött kort. Mittbacken sänkte Linus Tornblad i en snabb omställning.

- Det var en spark från Sudic. Allvarligt otillåtet spel heter det enligt regelboken. Han försökte delvis ta bollen, men det var med överdriven kraft. Jag såg direkt att det uppfyllde kriterierna för en grov utvisning och jag känner mig övertygad om att det är ett korrekt beslut, säger domaren Kristoffer Karlsson.

Jasmin Sudic själv delar inte den uppfattningen.

- Jag tycker det är så högt upp i banan och jag står stilla när jag sträcker ut benet så jag tycker inte det är rött. Det är min åsikt, säger mittbacken.

- Jag har inte sett det i efterhand och ska inte säga för mycket, men min känsla där och då var att jag tar ett gult där och stoppar kontringen, men det var ingen kraft och fart i det.

Utvisningen fick dock inga större konsekvenser för matchen. Med en man mindre gick Häcken ifrån, gjorde 3-1 genom Nasiru Mohammed och vann komfortabelt.

- Det är starkt att vi vinner som vi gör, säger Sudic som i och med det röda kortet är avstängd i gruppfinalen mot Örebro nästa helg. Det kan dock bli fler matcher än så vid sidlinjen.

- Jag skriver en rapport och sedan är det disciplinnämnden som tar det vidare, säger Kristoffer Karlsson.

Sudic:

- Jag hoppas det stannar vid en match och så kör vi igen.

Tråkigt att missa mötet med Örebro?
- Självklart. Jag tycker jag har startat upp det här året med väldigt bra insatser och att stå vid sidan om är inte kul, men jag får ta tag i det igen när jag är tillbaka.

Se Sudic bli utvisad i klippet.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-02-25 kl 16:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå