IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Tony Gustavssons Gif Sundsvall är i en prekär sits i allsvenskan och riskerar nedflyttning till superettan. Under tisdagskvällen bortaspelade Giffarna mot ett annat bottengäng  - Kalmar FF - på Guldfågeln Arena och därmed stod viktiga poäng på spel. Inledningsvis hände det dock inte mycket, inget av lagen verkade vilja riskera något bakåt.

KFF-talangen Nils Fröling dribblade sig i mitten av första halvlek fram till ett bra läge, men fick inte utdelning, då David Mitov Nilsson räddade avslutet. I stället fick Sundsvall sju minuter senare utdelning på lagets första målchans i matchen.

Carlos Moros Gracia nickade ostört in bollen i mål efter en hörna bakom Lucas Hägg-Johansson som var på bollen, men inte lyckades hålla den på rätt sida, för KFF:s del, om mållinjen. Det innebar Sundsvall-ledning i halvtid.

I andra halvlek fick Sundsvall utdelning igen. Nyförvärvet Pol Roige Rodriguez slog till efter en hörna och fick se bollen segla hela vägen in i mål till 2-0. Kalmar försökte i slutet av matchen framåt och var ett par gånger nära, men utan att få utdelning.

Sundsvall bärgade därmed första segern sedan i slutet av april och första bortasegern den här säsongen. Giffarna lyfte därmed till 15:e-plats i bottenstriden och har nu fem poäng upp till Östersunds FK på säker mark. Kalmar FF är tolva med sex poäng ner till Sundsvall.

- Det är en enorm stolthet från alla inblandade. Vilket jävla mod från spelarna och även stödet från supportrarna hela vägen in i den här matchen. Det är helt fantastiskt. Vi sa innan att det här skulle bli ett fotbollskrig och det blev det verkligen, säger Giffarnas tränare Tony Gustavsson till C More.

I Kalmar-lägret var det förstås tyngre efteråt.

- Det är tungt huvud nu. Det är en match, där vi hade velat ta tre poäng, så oerhört tungt, säger Viktor Agardius till C More.

- De fick in ett psykologiskt 2-0-mål mot oss. Sedan fick vi det jobbigt. Det var några halvdana chanser, men inte så mycket mer. Vi kom ut bättre i andra halvlek, men inte tillräckligt bra för att rädda matchen, fortsätter han.

Kalmar FF: Hägg-Johansson - Löfkvist, Elm, Aliti - Manns, Romario, Hallberg, Gustafsson, Fröling - Sachpekidis, Ahl-Holmström.

Gif Sundsvall: Mitov Nilsson - Moros Gracia, Ciercoles, Blomqvist - Tamimi, Batanero, Berg, Konate - Blomberg, Wilson, Roige Rodriguez.

-
-
Publicerad 2019-09-24 kl 20:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.