TV: Sundsvall tog viktig poäng mot FFF - som lever ännu

Falkenberg är ytterst nära att bli klart för superettan. Hemma mot Sundsvall blev det en poäng efter att Peter Wilson kvitterat sent för gästerna. Om HIF tar poäng mot Elfsborg i morgon är FFF klart för nedflyttning.

Falkenberg ligger fortsatt klart sist i allsvenskan, med endast tio inspelade poäng på 25 omgångar. Laget kunde ha blivit klart för superettan nästa säsong vid förlust mot Sundsvall. Men FFF stod upp bra och fick 1-1 i bottenmötet.

Det var chansfattigt och lågt tempo i matchen inledningsvis. Men i den 19:e minuten skulle hemmalaget komma nära. Omid Nazari stod för en fin nick, men Tommy Naurin räddade Sundsvall den gången.

Bara minuter senare skulle dock Falkenbergs ledningsmål komma. Noah Sonko Sundberg täckte ett skott med armen och domaren blåste straff för hemmalaget. Talangen Jesper Karlsson var stensäker och satte 1-0.

Sundsvall hade svårt att skapa något framåt och det blev än svårare när Noah Sonko Sundberg blev utvisad med drygt 20 minuter kvar av ordinarie tid. Backen gick upp högt med armarna i en duell och fick sitt andra gula kort, det första kom i samband med straffsparken i första halvleken.

Sundsvall skulle dock inte ge sig. Den nyblivne 20-åringen Peter Wilson höll sig framme och tryckte snyggt in 1-1 från dålig vinkel med en kvart kvar att spela.

Mötet slutade 1-1. Om HIF tar poäng mot Elfsborg borta under söndagen är Falkenberg ute ur allsvenskan. För Sundsvall var det en viktig poäng i kampen om nytt kontrakt, där just Helsingborg är den stora konkurrenten.

- Vi ska vara nöjda med en poäng tycker jag, säger Sundsvalls målskytt Peter Wilson till C More.