TV: Sundsvall vände mot AFC efter talangens mål

AFC Eskilstuna gjorde allsvensk debut och tog ledningen borta mot Sundsvall.
Men hemmalaget vände efter anfallstalangen Peter Wilsons kvittering och vann klart med 3-1.
- I första halvlek var det mycket som brast. Det blir en lång lista att räkna upp det, säger AFC-tränaren Pelle Olsson till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Sundsvall hamnade i underläge hemma mot AFC Eskilstuna, som gjorde sin första allsvenska match någonsin. Men gästernas ledning höll inte länge, och hemmalaget kunde vända till en säker seger.

I den 25:e minuten kom matchens första mål - från ingenting. Sasa Matic utmanade på vänsterkanten och slog ett inlägg. Ett inlägg som letade sig in i mål via det bortre krysset. Turligt gjorde AFC sitt första allsvenska mål någonsin.

Det skulle dock inte dröja länge innan Sundsvall kom tillbaka. Anfallstalangen Peter Wilson nickade in 1-1 från nära håll.

Fyra minuter före pausvilan hade Sundsvall vänt. Lars Krogh Gerson skickade snyggt in bollen till 2-1.

I inledningen på den andra halvleken utökade hemmalaget till 3-1. Marcus Danielsson kastade sig fram och nickade ni bollen efter en fast situation. Samtidigt fick målskytten en spark mot ansiktet och grinade illa.

Sundsvall kontrollerade sedan matchen och kunde säkert vinna med 3-1. En tuff inledning på AFC:s allsvenska historia.

AFC-tränaren Pelle Olsson var missnöjd efter matchen.

- Vi gjorde inte en tillräckligt bra match helt enkelt och då får man heller inget resultat i en bortamatch i allsvenskan, så är det, säger Olsson.

Vad var det som brast tycker du?
- I första halvlek var det mycket som brast. Det blir en lång lista att räkna upp det. Så vi får ta nya tag.

Lagens startelvor:

Gif Sundsvall: Naurin - Danielsson, Björkander, Sonko - Larsson, Krogh Gerson, Suljevic, Steindorsson, Olsson - Sigurdsson, Wilsson.

AFC Eskilstuna: Erlandsson - Björnkvist, Silwefeldt, Michel, Meade - Piermayr, Frimpong, Raskaj, Eddahri - Turay, Matic.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-02 kl 16:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.