TV: Superettan närmar sig - ilska i AFC: "Vet inte vad jag får säga utan att det blir kaos"

AFC Eskilstuna kommer allt närmare superettan.
Efter måndagens 2-1-förlust mot Sundsvall ilsknade Omar Eddahri till mot en utebliven straff.
- Jag vet inte vad jag får säga utan att det blir kaos, säger Eddahri till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Gif Sundsvall fick en drömstart på matchen. Redan efter tre minuter ledde en kontring fram till 1-0. Högerbacken/högeryttermittfältaren Eric Larsson avancerade in i straffområdet och serverade sedan Linus Hallenius öppet mål, varpå anfallaren rullade in ledningsmålet.

Kort därefter ville AFC Eskilstuna ha straff när anfallaren Mohamed Buya Turay föll i en duell, men istället fick gult för filmning till hemmalagets stora besvikelse. Någon minut senare krockade Turay med Giffarnas keeper Tommy Naurin, som efter en halvtimme fick bytas ut på grund av smällen mot sitt ena knä.

AFC skapade mänger av chanser över 90 minuter, men fick inte in bollen i nät. I den 77:e minuten rullade Hallenius återigen in bollen i öppet mål, efter fint förarbete av Jonathan Morsay. Det 2-0-målet blev avgörande, även om Eskilstuna reducerade till 2-1 på tilläggstid genom Omar Eddahri.

Just Eddahri var besviken när han intervjuades av C More efter slutsignalen.

- Till att börja med ska vi ha en straff i första halvlek. Men det blir gult kort istället. Jag vet inte vad jag ska säga om det, jag vet inte vad jag får säga utan att det blir kaos. Vi ska ha straff i alla fall. Det är i alla fall inte gult kort för filmning. Sker det utanför straffområdet är det troligtvis frispark och då ska det vara straff, säger Eddahri.

- I andra halvlek har vi kanske 40 chanser. Men det är ingen fara. Vi kommer igen, det är sju matcher kvar.

Men AFC kommer allt närmare superettan 2018. Laget har åtta poäng upp till negativt kval. Sundsvall har i och med måndagens seger skapat ett gap på fem poäng ner till samma kvalplats.

Se intervjun med Eddahri och straffsituationen i spelaren ovan.

AFC Eskilstunas startelva: Haghighi - Björnkvist, Öhman Silwerfeldt, Michel, Taiwo - Eddahri, Razak, Wanderson, Fox - Turay, Omeje

Gif Sundsvalls startelva: Naurin - Danielson, Björkander, Sonko Sundberg - Larsson, Batanero, Steindorsson, Myrestam - Gall, Hallenius, Freyr Sigurdsson