TV: Svagt Djurgården utbuat - Antonsson med dubbla mål

Sex förluster på de senaste sju matcherna. Efter 3-0-förlusten hemma mot Kalmar FF blev Djurgården utbuade av sin egna supportrar.
- Vi förväntar oss besvikelse när vi förlorar matcher, sa Pelle Olsson efteråt.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter måndagens derbyförlust mot AIK hängde en stor mörk skugga över Djurgården. Efter tretton derbyn utan seger bestämde sig klacksupportrarna för att visa sitt missnöje mot den svaga sviten. I tretton minuter stod man tysta under läktaren samtidigt som matchen drog igång inne på den halvtomma arenan.

I minut 13 så kom till slut hela kortsidan in på sektionen och började sjunga igång sitt lag. Dock så gav supportrarnas entré motsatt effekt då Kalmars Marcus Antonsson sköt 1-0 till gästerna bara en minut efter att klacken tagit sig in på läktarsektionen. Målet kom till efter en fin passning av Viktor Agardius som hittade fram till lagets skyttekung som enkelt kunde styra in bollen bakom Hampus Nilsson.

Den långa uppförsbacken för Djurgården skulle också fortsätta i den andra halvleken då hemmalaget skulle visa upp ett svajigt försvarsspel. Omar Colley och Hampus Nilsson misslyckades i sin kommunikationen och där mittbacken klev in framför målvakten och tog bort bollen – dock inte bättre än att den gick rakt till Kalmars Papa Diouf. KFF-anfallaren kunde slå fram bollen till Jonathan Ring som vann sin duell med Alexander Faltsetas och smällde in 2-0 till Kalmar FF. Ett riktigt tungt mål för de blårandiga som buades ut av majoriteten av de 11 114 personer på läktaren.

Efter målet så bytte Pelle Olsson in Seon-Min Moon och Mathias Ranegie, men förändringarna gav ingen större effekt. Djurgården hade svårt att etablera något spel på Kalmars planhavla, utan gästerna kunde istället ligga och kontrollera sin ledning. På tilläggstid skulle även 3-0 komma efter att målfarliga Marcus Antonsson ställts fri mot Hampus Nilsson på en kontring på Djurgården försökt pressa fram en reducering. Kalmars anfallsstjärna visade inga tveksamheter utan rullade in bollen snyggt via stolproten och fastställde slutresultatet 3-0 – Antonssons åttonde mål den här säsongen.

- Det var en match som stod och vägde men där Djurgården inledde starkare än vad vi gjorde. Det syntes att det var två ängsliga lag som inte vågade dra igång tempot i matchen. Vi fick det viktiga och avgörande 1-0-målet efter en fin passning, sade Kalmars tränare Peter Swärdh efter matchen.

Djurgårdens tunga förlust innebär nu att laget har sex förluster på de senaste sju matcherna. Efter slutsignalen hördes tydliga burrop från de frustrerande supportrarna. Den mörka skuggan som hängde över laget efter derbyt fortsätter sväva över klubben. Nu väntar match hemma mot Helsingborg (22 maj), samt Häcken borta (29 maj). Två matcher som kommer vara otroligt viktiga för tränaren Pelle Olsson och hans mannar.

- Vi fick en bra start på matchen men laget är känsligt för att hamna i underläge. Som följd av deras mål så ser man att vårt lag stannar av. Vi försökte gjuta mod under pausen men då kom ett 2-0-mål direkt och en situation där vi inte klarade av att ta oss tillbaka ifrån, sade en besviken Pelle Olsson efter matchen.

Hur tror du att laget påverkas av den turbulensen som finns kring klubben och det som supportrarna visade öppet inledningsvis av matchen?
 - Ja, det finns säkert den typen av påverkan av negativ energi av visa situationer. Men det är ingenting som var avgörande i den här matchen, vi förväntar oss besvikelse när vi inte vinner matcher. Laget såg väldigt optimistiskt ut och det såg bra ut inledningsvis. Mitt fokus ligger ofta på vad som händer innanför linjen.

-
-
Publicerad 2016-05-19 kl 20:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.