Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Swärdh fortsatte leda laget trots utvisning - riskerar avstängning

Nästa

Avbryt
Försök igen

Peter Swärdh visades upp på läktaren i den första halvleken av Kalmar FF:s möte med Örebro SK - ändå syns han tydligt i omklädningsrummet i halvtidsvilan då han inte får ha någon kontakt med laget.
- Om det är lite grövre kan tränare dömas till avstängning, säger Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Det var i den första halvleken av Kalmars möte med Örebro som hemmalagets Tobias Eriksson sprangs omkull i straffområdet. Domaren valde att fria, något som gjorde Kalmar FF:s tränare Peter Swärdh rasande. Swärdh skrek på fjärdedomaren som tillkallade huvuddomare Martin Strömbergsson som visade upp Swärdh på läktaren. 

Många tv-tittare reagerade därför med förvåning när C More:s bilder under halvtidsvilan visade hur Swärdh är på plats i Kalmar FF:s omklädningsrum. Något som reglerna inte tillåter.

- Avvisad person får under resterande delen av matchen inte instruera eller ha annan kontakt med sitt lag. Det är vad som står i regelboken, utan att jag vill uttala mig om det här specifika fallet då jag inte känner till det ännu, säger Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette.

Vad krävs för att det här ska prövas av disciplinnämnden?
- Egentligen är bestraffningsreglerna så att vem som helst kan anmäla. Däremot är inte disciplinnämnden skyldig att ta upp anmälan om den är från vem som helst. Det krävs att det är någon som är berörd av saken för att de ska vara skyldiga att ta upp det. 

Vilka straff kan bli aktuella?
- Tränare brukar dömas till böter när det gäller lindrigare förseelser. Men om det är lite grövre kan de också dömas till avstängning, utöver den automatiska match som man får ändå om man är avvisad.

Om det var Swärdhs halvtidssnack eller inte som gjorde skillnaden är svårt att veta men Kalmar vann matchen med 3-2 efter att det stått 1-1 i paus. Här kan du se höjdpunkter från matchen.

Fotbollskanalen har sökt Peter Swärdh utan lycka.

Publicerad 2016-05-03 kl 12:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons