TV: Syrianska chockvände mot Blåvitt

Storsatsande IFK Göteborg var på väg mot seger i premiären borta mot Syrianska. Men två mål på tre minuter i den andra halvleken gav hemmalaget segern med 2-1.

Efter flera starka värvningar har IFK Göteborg på försäsongen kallats för "Real Göteborg". Det var även ett av nyförvärven som såg till att gästerna tog ledningen i Södertälje.

Emil Salomonsson, högerbacken som värvades i slutet av föregående säsong, slog ett perfekt inlägg till Kalmar-förvärvet Daniel Sobralanse. Brassen nådde, trots att han inte är allsvenskans längste spelare, högst i duellen med Syrianskas Haris Skenderovic och nickade in 1-0. IFK Göteborg dominerade stort första halvtimmen och Sobralense var nära att göra 2-0, men Syrianska räddade bollen på mållinjen.

Syrianska lyfte upp spelet efter hand och sedan Sharbel Touma bränt två bra lägen i första halvlek satte han 1-1 i början av den andra. Två minuter senare passade IFK Göteborgs Erik Lund bollen rakt på Lawal Ismail, förra säsongen i IFK Göteborg, som med en genialisk djupledsboll hittade Admir Aganovic. Det bosniska nyförvärvet placerade bollen förbi John Alvbåge till 2-1.

IFK Göteborg var chockat och fick inte i gång spelet även om de borde haft en straff i slutet vid en misstänkt handssituation.

Skön seger för Syrianska som inte förlorat en premiärmatch på fem år.